Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Head sem katapultálta vissza a csúcsra a Kornt

0515kornSem a Korn, sem az Alter Bridge nem ért el áttörést az új albumokkal az Egyesült Államokban, de azért mindkét zenekar jó helyezéssel nyitott az eheti Billboard Top 200-on. A megújult Stone Temple Pilots egyelőre felemásan teljesít eladásilag.

46 ezer példányos eladással az eheti Billboard Top 200 nyolcadik helyén kezdett a Korn új lemeze, a The Paradigm Shift. Ez nem jelent igazán lényeges eltérést a legutóbbi The Path Of Totality 55 ezer példányos tizedik helyezéséhez képest, pedig a csapatban ismét ott figyel Brian „Head” Welch, az eredeti felállás visszatért második gitárosa is. A 2010-es III: Remember Who You Are egyébként egy gyengébb héten 63 ezer példánnyal is a második pozícióban tudott nyitni 2010-ben. Az új lemez Németországban a hetedik helyen kezdett, ami jelentős előrelépés a dubstepes album huszonnyolcadik pozíciójához képest, Nagy-Britanniában pedig még szebben mentettek, itt ugyanis a tizenhatodik helyen indítottak, szemben a The Path Of Totalityvel, amely a maga idejében csak a hatvannyolcadikig jutott, és a zenekar karrierjének mélypontját jelentette ebből a szempontból az angoloknál.

A hét másik Top 20-as hard rock/metal befutója az Alter Bridge lett a nagyszerűen sikerült Fortress albummal, amely 30 ezer példánnyal a tizenkettedik pozícióban indított. Ez lényegében szintén ugyanannyi, mint az előzőABIII hasonló idő alatt elért eredménye, az ugyanis 28 ezres eladással kezdett a tizenhetedik helyen. Myles Kennedyék egyébként eddig a debütáló One Day Remainsszel aratták a legnagyobb sikert az Egyesült Államokban, amely 2004-ben az ötödik helyen kezdett 95 ezer példánnyal, és a mai napig ez az egyetlen otthoni aranylemezük, de hát akkoriban egyrészt még más időket éltünk, másrészt még a Creed fénykora is nagyon közel volt. A Fortress mindenesetre Nagy-Britanniában (6.) és Németországban (7.) is a banda eddigi legjobb helyezéseit produkálta, de hát ahogy azt Scott Phillips dobos is elmondta az aktuális interjúnkban, a zenekart egyelőre még lényegesen magasabban jegyzik Európában, mint odahaza.

A Stone Temple Pilots első Scott Weiland nélküli kiadványa, a High Rise EP 12 ezer amerikait indított el a boltba megjelenésének hetében, ami a huszonnegyedik helyre volt elegendő. Ahhoz képest, hogy a zenekar az utóbbi húsz év legkomolyabb rockzenei lemezeladói közé tartozott a tengerentúlon, ráadásul a fronton most Chester Bennington áll a még náluk is több albumot forgalmazott Linkin Parkból, mindez talán nem tűnik túl soknak, de ez még csak egy minialbum. A zenekar kilenc év szünet után kihozott visszatérő albuma egyébként a második helyen indított 2010-ben 62 ezer példánnyal.

Ami a jövő heti előrejelzéseket illeti, a súlyosabb vizekről borítékolhatóan Top 30-as helyre számíthat a Trivium, akik a Hits Daily Double becslései szerint 14-17 ezer példányt lesznek képesek elpasszolni a friss Vengeance Fallsból az első héten. Az előd, az In Waves 22 ezerrel kezdett két éve a tizenharmadik poszton, ami helyezésileg csúcspozíciót jelentett Matt Heafyék számára.

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 DeBill 2013-10-17 22:00
Nemrég adták ki újra (egy extra számmal), szóval éppenséggel még nem lenne késő írni róla...
Idézet
 
 
+1 #4 Valentin Szilvia 2013-10-17 17:21
Idézet - DeBill:
Közben volt egy igen jóféle Head-Love and Death-korong is. Erről miért nem írtatok? Nem vág az oldal profiljába a keresztény metál?


Nem direkt hagytuk ki, elfelejtődött. Néhány keresztény szellemiségű zenekar azért előfordult már nálunk, és pl. Extol kritika még várható idén.
Idézet
 
 
+3 #3 DeBill 2013-10-17 16:43
Közben volt egy igen jóféle Head-Love and Death-korong is. Erről miért nem írtatok? Nem vág az oldal profiljába a keresztény metál?
Idézet
 
 
+7 #2 Draveczki-Ury Ádám 2013-10-17 09:54
Idézet - revdav11:
Kritikát mikorra várhatunk a KoRn-korongról?

Még ebben a hónapban mindenképp.
Idézet
 
 
+5 #1 revdav11 2013-10-17 09:49
Kritikát mikorra várhatunk a KoRn-korongról?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.