Shock!

május 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hat év után visszamerészkedik Amerikába a Manowar

Nemcsak Nagy-Britanniába tér vissza évek hosszú szünetét követően a Manowar, hanem az Egyesült Államokba is, ahol az ohiói Clevelandben játszanak március 12-én. Hat év óta ez lesz Joey DeMaióék első amerikai fellépése, de egyelőre úgy fest, komplett turnéban nem gondolkodnak odaát.

A Manowar köztudottan sosem számított a sikerbandák közé az Egyesült Államokban: a '80-as évek második felében, a Fighting The World és a Kings Of Metal albumokkal ugyan kiverekedték magukat az underground legmélyéről, de azóta nem sok minden történt velük a tengerentúlon. Nem véletlen, hogy a csapat is elsősorban a kontinentális Európára, azon belül is főleg Németországra koncentrál, hiszen az számukra a fő piac. A clevelandi bulit egyelőre egyetlenként szervezték le márciusra, akárcsak az ugyanabban a hónapban esedékes önálló brit fellépést, melyre 27-én kerül majd sor a birminghami O2 Academyn. Az már biztosnak tűnik, hogy a Manowar itt teljes egészében eljátssza majd 1982-es debütalbumát, a Battle Hymns-t, melyet most jelentettek meg újravett formában Battle Hymns MMXI címmel.

A zenekar emellett gőzerővel dolgozik 2011-re várható új stúdióanyagán, a Hammer Of The Godson is, méghozzá eredeti dobosukkal, Donnie Hamzikkel. Hamzik a 2010-es Thunder In The Sky EP-n már bemutatkozott a bandában, előtte kizárólag a csapat debütáló anyagán dobolt. „Donnie csatlakozása mindent megváltoztatott. Az összes dalt, amit addig megírtunk, kurvára kihajítottuk az ablakon – soha többé nem fogtok hallani egyikről sem", árulta el egy decemberi videoüzenetében Joey. „Donnie visszatért közénk, és ezzel megváltozott a dalszerzés is: úgy lángol a dobokon, mint egy kibaszott démon! Ez az album úgy fog szólni, ahogy már korábban is mondtam nektek: mintha valaki gázolajat öntene a kibaszott golyóitokra, aztán meggyújtaná! Meg fogja érni a kibaszott várakozást!"

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.