Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Három estén át tart majd az idei Prog Heaven Fesztivál

A Prog Heaven csapata örömmel jelenti be, hogy április 14-től 16-ig újra lesz Prog Heaven Fesztivál, ezúttal háromnapos formában, amelynek helyszínéül a G3 Klubot választották Budapest belvárosában, a Király utca 8. alatt. A rendezvényen a hazai színtér krémje játszik, de meglepetések is lesznek.

0209ph

A tavalyi év során többek között olyan csapatok mutatkoztak be a feszten, mint az Ad Astra, a BZ Project, a Dreamgrave, az Eye For I, a Mytra, a Solidity vagy az épp a hamvaiból feltámasztott Wendigo. Idén is a szervezők céljai közt szerepelt, hogy új zenekarokat ismerhessenek meg a stílus kedvelői a fesztivál keretein belül. Idén az első nap a stílus veterán rajongóinak kedvez, ám indulásként a szegedi Dystopia mutatja be Way To Unfold című modern metalos anyagát, amely nemcsak idehaza talált értő fülekre, hanem külföldön is. Másodikként a tavalyi széria egyik headlinere, a Perfect Symmetry lép a színpadra, akik bevallásuk szerint erre az alkalomra készülnek el friss EP-jükkel. Az est főzenekara pedig az Age Of Nemesis lesz, akik hosszú idő után újra rendszeresen koncerteznek.

A második nap a progresszív rock jegyében fog telni. Bemutatkozik a Marcello's Mystical Mind, akiknek legfőbb erénye a fúziós megoldásokban és a remek énekdallamokban mutatkozik meg, ám a svéd The Flower Kings megidézése is ott lapul a zenéjükben. Ennek ékes bizonyítéka a tavaly megjelent Changing Mood című EP-jük. Meglepetésként itt lesz egy osztrák zenekar is, nevezetesen a Blank Manuscript, akik igazi hiánypótlóknak számítanak a színtéren. Szimfonikus muzsikájukkal leginkább a Green Carnation hagyatékát ápolják. Az est főzenekara pedig a Keep Floyding lesz. Tőlük Britannia legendájának, azaz a Pink Floyd munkásságának rockosabb dalaiból hallhat majd mindenki egy szokásukhoz híven nemzetközi szintű programot.

A harmadik nap a progresszív metal szerelmeseinek kedveskedik. A kapunyitást követően Tóth Tamás (Mytra, Wisdom) dobklinikájával találkozhatnak a tanulni vágyók, majd a fiatal dobosfenomén legújabb projektje, a Prometheans indítja a fellépő zenekarok sorát. Őket a Salvus követi, progos / modern metalos műsoruk minden bizonnyal a Lélektartó című albumukra fog épülni. Az est harmadik fellépője, a Miserium albumbemutatóra készül: a Return To Grace című bemutatkozó anyaguk után a második nagylemezük a tőlük megszokott epikus, progresszív avantgárd stílusjegyeket rejti majd. A fesztivál utolsó napjának főzenekara pedig a Haelo lesz, akik az ausztrál progresszív zenei szcéna hangulatát hozzák el nekünk a tőlük már megszokott magas színvonalon.

További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 P 2016-02-09 14:48
Vicces/keserédes olvasni a belinkelt lemezek kritikáiban, hogy ezeknek a zenekaroknak külföldön nagyközönség előtt a helye ilyen zenével, és hogy a mai magyar helyzetre vonatkozóan minden cikkíró reményeit fejezte ki, hogy ezekre a zenekarokra többen figyelnek fel. Csupa jó zenekar fog itt tényleg fellépni, jó látni ezt a törekvést, hogy van bátorsága a szervezőknek egy kicsit másabb réteget is megmutatni a divatoson kívül. Személy szerint várom ezeket a koncerteket, és nagyon kíváncsi leszek a nézőszámra is. Remélem pozitívan csalódok. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.