Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Harmincegy év után ismét Johan Langquist a Candlemass énekese

Egészen megdöbbentő hírekkel szolgált a Candlemass: a zenekarba visszatért Johan Langquist énekes, akinek hangja az ikonikus Epicus Doomicus Metallicus lemezen is hallható.

0903candlemass

Noha eddig úgy tudtuk, az idei House Of Doom EP után egy teljes nagylemezzel tér vissza ősszel a Candlemass, amelyen Mats Levén énekel, a helyzet végül mégis változott: a csapat visszavette Johan Langquistet, aki harmincegy évvel ezelőtt zenélt utoljára velük. Johan hangja hallható a klasszikus, 1986-os Epicus Doomicus Metallicus albumon, ám már a következő évben kikerült tőlük. „Vissza akartunk találni a Candlemass gyökereihez, a zenekar lelkéhez és lényegéhez", indokolja a döntést a csapat. „Johan Langquist visszatért, és reméljük, mindez új energiát ad majd nekünk, és ismét berúgja a doom-szív motorját. Nem tudjuk, hogy van-e ebben az egészben tíz további év, vagy akár öt, de ha csak egy szórakoztató évet kapunk, amelyet azzal töltünk, hogy játsszuk a zenét, amit mindannyian imádunk, már az is fantasztikus lesz! A kör bezárult, ismét itt van Johan!"

További részletek hamarosan, de ennél meglepőbb a héten már aligha érkezik. Maga Levén egyébként csak egy szűkszavú köszönetnyilvánítás keretében osztotta meg a zenekari közleményt, és annyit tett hozzá: „Aki nem tanul a történelemből, az arra ítéltetik, hogy újra átélje" – bármit is jelentsen ez az adott szituációban...

 

Hozzászólások 

 
#4 undergrinder 2018-09-03 17:33
Na ez tényleg meglepő, de kiváncsivá tett :)
Idézet
 
 
#3 shmonsta 2018-09-03 17:18
Bármennyire is meglepő meg örömteli meg minden egy ilyen egyesülés, én annyira vártam egy teljes lemezt Mats Levénnel, hogy azért érzek némi csalódottságot. Egyrészt ő egy igazi énekes, aki egyenletesen magas színvonalat tud hozni másrészt baromira megérdemelte volna a sok segítségért, gesztusért a banda felé. Kicsit azt érzem, mint a Sabbath-nál amikor kiderült, hogy nem Tommy Clufetos dobolt az albumon.
Idézet
 
 
#2 Equinox 2018-09-03 16:41
Nagyon nagyon meglepő, én úgy értettem, hogy soha nem érdekelte a metal, csak azért énekelte fel, mert a banda nagyon akarta.

Most 32 év után megtalálta a fémzene istene, vagy hogy? Így vagy úgy vele, Messiahval és Robert Lowe-val vagy Thomas Vikströmmel se készült még csak közepes Candlemass album sem, úgyhogy nagyon várós
Idézet
 
 
#1 Asidotus 2018-09-03 15:05
Na, ez aztán a meglepő
Remélem, tudják, mit csinálnak a srácok, mert az első Candlemass nekem nagy kedvenc, úgy ahogy az volt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.