Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg egy új HIM dal koncertfelvételét!

I Will Be The End Of You címmel egy új dalt is játszott a HIM december 29-én Helsinkiben, ahol a Helldone fesztivál főzenekaraként léptek fel. A dal az alábbiakban megtekinthető, és talán sejtet valamit a 2013 első felében érkező új nagylemez, a Tears On Tape irányvonaláról is.

Ville Valóék régi kollaboránsuk, Hiili Hiilesmaa producer társaságában készítette a Tears On Tape-et, a keverést pedig a 2005-ös Dark Light és a 2007-es Venus Doom lemezekről már ismert Tim Palmer végezte Londonban. A zenekar kicsit megcsúszott a munkálatokkal Mika Kristian Karppinen, azaz Gas Lipstick dobos kézsérülése miatt, az ütős állapota ugyanis annyira súlyosnak bizonyult, hogy egy kávéscsészét sem volt képes felemelni, de már felépült.

Egyelőre még nem tudni, melyik kiadó gondozza majd az albumot, de Valo szerint az irányvonal modern retróként jellemezhető leginkább, ami leginkább úgy szól, mintha Roy Orbison világát kevernénk a Metallicáéval. „Azt akartuk, hogy veszélyes, mocskos és elbaszott legyen, benne azzal a bizonyos punk rockos attitűddel”, magyarázta Valo a Revolver magazinnak. „De ennek ellensúlyozásaként ott lesz rajta az a Roy Orbison-féle naiv, szentimentális, álomszerű érzésvilág is.”

A frontember szerint a lemez címe arra utal, hogy egy-egy dal mekkora mérföldkövet jelenthet valaki életében. „Meghallasz egy nótát, ami visszavisz oda, ahol akkor voltál, amikor először hallottad, vagy amikor az a nóta éppen nagyon sokat jelentett neked. A Tears On Tape jelentése, hogy milyen nagyra értékelem azokat az embereket, akik tényleg a szívüket és a lelküket tették bele a lemezeikbe, aztán megmutatták azt a világnak. Biztosan nem lennék itt, ha Elvis nem teszi bele a könnyeit az albumaiba…”

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.