Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg a She Digs That Hole új változatát a Monster Magnettől!

0920mmSpeciális változatban jött ki tavaly ősszel a Monster Magnet legutóbbi nagylemeze, a Last Patrol. A vállalkozás olyan kedvező visszhangokra talált, hogy Dave Wyndorfék most az azt megelőző Masterminddal is eljátsszák ugyanezt, és bemutatták az anyagról a She Digs That Hole dalt.

Október 9-én jön ki a Napalm kiadónál a Monster Magnet új, de mégsem teljesen friss kiadványa, amely a 2010-es Mastermind lemez „rendezői változata”, és a Cobras and Fire (The Mastermind Redux) címet viseli. A zenekar tavaly már kihozott egy hasonló átkevert, zeneileg is megvariált lemezváltozatot a legutóbbi sorlemezből Milking The Stars: A Re-Imagining Of Last Patrol címmel, ez a mostani anyag pedig ugyanezen koncepció mentén gondolja újra a Mastermind albumot.

„Ez a kiadvány a 2010-es anyag újraértelmezése, amely önmagában is megáll a lábán”, mondja Wyndorf. „Különösebb, koszosabb atmoszférában akartam bemutatni a dalokat, kevesebb klasszikus rockkal és több olyasmivel, amit leginkább talán a garázs-pszichedeliával átitatott fuzz-punk és a filmzenealbumos muzsikák rendetlen fúziójaként tudnék jellemezni. Majdnem teljesen újravettük a dalokat, jobban kidomborítottuk a gitár- és basszusjátékot Phil Caivano társproducerrel, és orgonát, zongorát, szitárokat és egyéb hangszereket is hozzáadtunk, hogy teljesen új hangzással szólalhassanak meg a dalok. Emellett pedig a The Temptations 1969-es Ball Of Confusion klasszikusát is feldolgoztuk egy, a Hawkwind és a Pink Fairies inspirálta verzióban, itt Tim Cronin, a Monster Magnet társalapítója és a Rib Eye Bros. frontembere is háttérvokálozik. Emellett hozzáadtunk a lemezhez egy nyolcperces, teljesen agyament szónikus kalandot is I Live Behind The Paradise Machine címmel, amit kivételes hangmérnökünk, az elvetemült Joe Barresi kreált. A legjobb formáját nyújtotta itt, aki tökéletesen fűzött össze elemeket különböző dalainkból, és létrehozott belőlük egy új, önálló kompozíciót. Összességében ez az eddigi legkülönösebb Monster Magnet-album, és ez jó! Remélem, nektek is tetszeni fog!”

0810mmcA dallista az alábbi:

01. She Digs That Hole
02. Watch Me Fade
03. Mastermind '69
04. Hallucination Bomb
05. Gods And Punks
06. The Titan
07. When The Planes Fall From The Sky
08. Ball Of Confusion
09. Time Machine
10. I Live Behind The Paradise Machine Evil Joe Barresi's Magnet Mash Vol.1

A Mastermind ’69 és a Watch Me Fade mellett most a She Digs That Hole is meghallgatható. Egy esetleges ténylegesen új Magnet-lemezről egyelőre sajnos nincsenek híreink.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.