Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha kimész a szobából, és egy perccel később visszamész, Malcolm már nem tudja, ki vagy”

Szívszaggató híreket közölt Malcolm Young állapotáról az egyik legpatinásabb ausztrál napilap, a The Sydney Morning Herald. Az újság értesülései szerint az AC/DC gitárosa olyan súlyos demenciában szenved, hogy állandó ápolásra szorul egy idősek otthonában...

0926mal

Tavasszal jelentette be az AC/DC, hogy bizonyos súlyos egészségügyi problémák miatt Malcolm Young gitáros nem tud velük zenélni a jövőben. A zenekar nem jelölte meg pontosabban, milyen gondjai vannak az alapítónak, ám most egy megbízhatónak és szavahihetőnek ismert lapban úgy tűnik, megjelent az igazság. „Ha egy szobában lennél Malcolmmal, majd kimennél, hogy egy perccel később visszatérj, már nem emlékezne rá, ki vagy", mondta a Young család egyik barátja a The Sydney Morning Heraldnak. „Teljesen elveszítette a rövid távú memóriáját. Linda, a felesége gondoskodott róla, hogy folyamatos felügyelet alatt legyen." Malcolm állítólag egy Sydney közeli otthonban, az Elizabeth Bayben található Lulworth House-ban tölti napjait. Utóbbi Ausztrália egyik legnívósabb hasonló otthona, többek között Neville Wran, az ausztrál belpolitika utóbbi évtizedeinek egyik meghatározó figurája is itt töltötte utolsó éveit idén tavasszal bekövetkezett haláláig.

Az AC/DC alapító gitárosának állapotáról szóló mellbevágó hírt Michael Browning is megerősítette. „Vannak barátaim, akik a mai napig kapcsolatban állnak a zenekarral, szóval tőlük értesülök az aktuális fejleményekről, így egy ideje ezt is tudtam már", mondta az AAP-nek az AC/DC volt menedzsere. „Szerintem ez az egész nagyon hirtelen jött. És sokkoló, szörnyű. Az AC/DC számára különösen szomorú, hogy a megteremtőjüket, a mentorukat veszítik el, hiszen igazából Malcolm zsenije áll a zenekar mögött."

Malcolm állapotáról tavasz óta ellentmondásos információk keringtek a médiában, de eddig a fenti értesülések tűnnek a leghitelesebbnek: korábban volt szó agyvérzésről, rákról, és az Alzheimer-kór is szóba került. Az ugyanakkor egyelőre nem biztos, hogy a 61 éves gitárosnál is az utóbbiról van szó, hiszen a demencia az időskori elbutulás és szellemi képességvesztés összefoglaló neve, amely számos konkrét betegséget vagy tünetcsoportot takarhat. Ezek közül valóban az Alzheimer-kór a legismertebb és leggyakoribb változat, de korántsem az egyetlen. Malcolm mindenesetre relatíve fiatalnak tekinthető egy efféle zavarhoz, hiszen a 60-70 éves korosztályban átlagosan az emberek legfeljebb 5-10 százalékát érintik demenciás problémák, és általában ezek sem ennyire súlyosak. Bizonyos források szerint a gitáros tavaly stroke-on esett át, ami akár eredményezhette is a betegség kialakulását vagy gyorsíthatta elhatalmasodását, ez azonban puszta találgatás, ugyanis mindezidáig egyetlen megbízható forrás sem erősítette meg, hogy Malcolmnak valóban agyvérzése volt. Brian Johnson énekes ugyanakkor már 2012 januárjában is arról beszélt egy interjúban, hogy a csapat egyik tagja súlyos beteg. Nem nehéz kitalálni, hogy jó eséllyel már akkor is Malcolmról lehetett szó...

A zenekar környezete egyelőre még nem kommentálta a Sydney Morning Herald írását. Túl sokáig persze nem halogathatják a dolgot, hiszen november végén új lemezük jelenik meg Rock Or Bust címmel, és a téma minden interjúban elsőként fog felmerülni... Azt ugyanakkor már a héten is közölték: Malcolm biztosan nem fog visszatérni az AC/DC-be, mert betegségének jellege nem teszi ezt lehetővé. Az új albumon így az idősebbik Young természetesen már nem játszott, posztján unokaöccse, Stevie segítette ki a csapatot, aki 1988-ban már beugrott egy időre a Blow Up Your Video lemez turnéján, amikor Malcolmnak alkoholproblémáit kellett kezeltetnie egy erre a célra létrehozott műintézményben.

Az AC/DC Play Ball című új kislemezdala a hétvégén debütál, alább egy rövid részlet meghallgatható belőle.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 nekem8 2014-09-27 20:26
Hát eddig még nem debütált az új dal, de szerintem ha 4-én forgatják a klippet hozzá, akkor lehet, h nem is fog, csak majd klippel együtt.
Idézet
 
 
+5 #2 ddrum777 2014-09-27 10:06
Ahogy hallom, az öregek még oda tudják kenni, amit kell
Idézet
 
 
+5 #1 Wendiii 2014-09-27 06:28
Hát ez nagyon nem jó hír. :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.