Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gus G.: „Az ultimatív Ozzy lemezt akarom elkészíteni”

Még javában zajlik Ozzy Osbourne aktuális turnéja, de a görög gitáros, Gus G. máris új dalokat gyárt az énekes következő albumára. Azt ugyanakkor senki sem tudja, mikor készülhet el ténylegesen az új Ozzy mű, hiszen a legenda bevallottan hosszú koncertezést tervez a tavalyi lemez kapcsán.

„Máris sok ötletem van, gyártottam egy rakás riffet és néhány demót is", nyilatkozta Gus G. a Broward-Palm Beach New Timesnak. „Végignézegettük őket, beszéltünk róluk, de ahhoz túl korán van, hogy bármit is mondjak, hiszen még mindig úton vagyunk, azt pedig nem tudom, mi a terv, ha egyszer befejeződik ez a turné. Termékeny hangulatban vagyok, szóval ha hívnak, hogy menjek a stúdióba is Ozzyval, meglátjuk, mi sül ki ebből az egészből."

Gus szerint nehéz érzékletesen leírni, milyenek is az Ozzynak írt témái. „Nem olyanok, mint amiket a Firewindben játszom. Nyilván hallani a stílusomat ott is, de ha csinálnánk egy lemezt Ozzyval, mindenképpen arra törekednék, hogy az ultimatív Ozzy album készüljön el: összeházasítanánk a klasszikus dolgokat az új korszakkal. Óriási hatással voltak rám a Randy Rhoadsszal és Jake E. Lee-vel készített lemezei. Abban a stílusban írok, kiegészítve néhány Black Sabbath-os témával. Tényleg nehéz körülírni... Mondhatnám azt is, hogy a Sabbathra emlékeztet a zene, de sosem tudhatod, hogy szól majd az egész a végső formában, a teljes zenekarral és az éneksávokkal együtt. Most még tényleg korán van ahhoz, hogy erről beszéljünk." Főleg azért, mert Ozzy az elmúlt hetekben többször is megpendítette, hogy a turné végeztével ismét az ős-Black Sabbath-é lesz a terep, bár ezt utóbb Geezer Butler határozottan cáfolta...

Gus szerint egyébként Ozzy zenekara jelenleg nagyon egységes. „A koncertek után együtt lógunk a backstage-ben, dumálgatunk, ellazulunk. Később Ozzy is bejön, és mind együtt vagyunk vagy tíz-húsz percig, aztán beszállunk a kisbuszba, ami kivisz minket a repülőtérre. Mindannyian együtt utazunk, ugyanazokban a szállodákban lakunk, ugyanazzal a repülővel repülünk. Tényleg olyan az egész, mint egy csapat."

A többek között a Firewindből, a Nightrage-ből vagy a Dream Evilből ismert, görög származású Gus – eredeti nevén Kostas Karamitroudis – a tavaly kiadott Scream lemezen debütált Ozzynál, és természetesen az énekes első budapesti szólókoncertjén is ő játszott az egykori Black Sabbath frontember csapatában. Gusszal készített legutóbbi interjúnkat itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
#3 Guest 2011-02-19 15:26
"I would like to make the ultimate Ozzy album — marry the classic stuff but with the new era".

Jogos, a pont. Tegnap anélkül kritizáltam, hogy megnéztem volna az eredeti cikket. Hozzáteszem, sem magyar, sem angol nyelvész nem vagyok, és valószínű, hogy a magyar szókincsem sem elégséges:), mivel nem tudtam, hogy létezik az "ultimatív" magyar szó. Amúgy meg remélem Gus barátunk mindannyiunk örömére velejéig romlott Ozzy lemezt készít, mintegy esszenciáját adva az eddigi pályafutásának, ötvözve az összes eddigi stílust valami újjal.

Üdv,
Makay Viktor
Idézet
 
 
#2 Valentin Szilvia 2011-02-19 00:30
Idézet - wanderlust:
Azért ez az "ultimatív" nagyon csúnya. Itt, ebben a szövegkörnyezet ben a "lehető legjobb", esetleg az "elképzelhető legjobb" kicsit "magyarabbul" hangzana.


"I Would Like To Make The Ultimate OZZY OSBOURNE Album" - ez bizony ultimatív. vagy alapvető. korántsem "csak" a legjobb.
Idézet
 
 
#1 Guest 2011-02-18 22:44
Azért ez az "ultimatív" nagyon csúnya. Itt, ebben a szövegkörnyezet ben a "lehető legjobb", esetleg az "elképzelhető legjobb" kicsit "magyarabbul" hangzana.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.