Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Guns N’ Roses: vannak új dalaik, de kérdéses a megjelenési formátum

Dolgozik az új dalokon a Guns N’ Roses, ám a zenekar egyelőre nem döntötte el, milyen formában jelentesse meg ezeket – legalábbis erre lehet következtetni Slash egy frissen adott nyilatkozatából…

1106guns

Ismét a Guns N’ Roses esetleges új nagylemezéről kérdezték a csapat szólógitárosát. Slash a Guitar.comnak újfent megerősítette: folyik a munka a friss zenéken, ugyanakkor mindez nem jelenti azt, hogy hamarosan – vagy egyáltalán valaha – hagyományos albumot jelentetnének meg. „Nincs egyértelmű válasz semmit illetően, és maradjunk is ennyiben”, szögezte le. „Haladunk, de konkrétumokat nem tudok mondani. Ennek legfőbb oka a zeneipar jelenlegi állapota. Elsősorban az a kérdés: hogyan csináld ezt az egészet? Mármint van anyagunk, folynak felvételek, és tényleg történnek a dolgok, de nem vagyunk benne biztosak, mihez kezdünk majd ezzel az egésszel. A 2020-as zeneipar nagyon másmilyen ahhoz képest, mint amikor legutóbb lemezt adtam ki a Gunsszal. Az emberek egy része azt mondja: igen, csináljatok egy albumot old school módon. A többiek meg: de hát már azt sem tudjuk, mit jelent manapság lemezt vásárolni!”

Mindez természetesen elég sok mindent jelenthet, a hagyományos nagylemeztől kezdve az EP-n át az egyenként kihozott dalokig – vagy a csapatot ismerve akár azt is, hogy az egészből nem lesz semmi. Szándék mindenesetre bizonyosan van bennük friss szerzemények megjelentetésére, mert pár napja Richard Fortus is megemlítette a témát a Forbes magazinnak. „Remélem, idén hozunk ki új zenéket”, fogalmazott a zenekar másik gitárosa.

A feldolgozásokat rejtő, 1993-as The Spaghetti Incident? feldolgozásalbumot nem számítva a csapat legutóbb 1991-ben adott ki olyan új dalokat a Use Your Illusion I-II lemezeken, amelyekben Slash és Duff McKagan is játszott, de már a nélkülük készült egyetlen soralbum, a 2008-as Chinese Democracy megjelenése óta is lassan tizenkét év telt el.

A Guns N’ Roses késő tavasszal Európában folytatja minden idők harmadik legsikeresebb turnéját, az eddig közel 5,4 millió néző által megtekintett Not In This Lifetime-ot. A csapat első 2020-as koncertjét Miamiban tartják január 31-én, majd Latin-Amerika következik, az első európai dátum pedig május 20-án lesz Lisszabonban. A koncertek között éppúgy szerepelnek fesztiválbulik – például a Sweden Rockon és a Firenze Rockson –, mint önálló stadionfellépések. Utóbbiak közül a magyar közönség számára ismét a június 9-ei bécsi buli a legközelebbi az Ernst Happel Stadionban, illetve június 19-én, a prágai Letnany Airporton is újra meg lehet tekinteni a bandát. A legkésőbbi bejelentett dátum június 27-én lesz Dublinban.

 

Hozzászólások 

 
#13 Draveczki-Ury Ádám 2020-01-24 13:26
Idézet - bjorn:
Ez az egész összeölelkezős turné abszolút elvette a kedvem a Gunstól. Kurva sokan nem értenek velem egyet azt tudom, de jobb lett volna ha Axl folytatja a reunion előtti felállással és kiadnak egy lemezt. Ez most csak megakasztotta az egészet, és számomra ez a nosztalgiázás baromira érdektelen.

Mit akasztott meg? Nem csináltak semmit, csak koncerteztek ők is a régi dalokkal (jó, talán hárommal több Chinese-számmal a szettben). :D Szó sem volt új lemezről ott sem, legalábbis nem konkrétabb formában, mint a mostani felállással. Nyilván sosem tudjuk meg, de szerintem a reunion elmaradása sem feltétlenül jelentette volna azt, hogy lenne azóta még egy Guns-albumunk.
Idézet
 
 
#12 bjorn 2020-01-24 13:17
Ez az egész összeölelkezős turné abszolút elvette a kedvem a Gunstól. Kurva sokan nem értenek velem egyet azt tudom, de jobb lett volna ha Axl folytatja a reunion előtti felállással és kiadnak egy lemezt. Ez most csak megakasztotta az egészet, és számomra ez a nosztalgiázás baromira érdektelen.
Idézet
 
 
#11 rockart 2020-01-24 09:35
Szerintem ez az egész nyilatkozat Slash-től nem más, mint a "szokásos" Guns körül fenntartott rejtélyeskedés. PR duma, fenntartva a rajongói tábor éberségét. Valamivel elő kell jönni mindig, főleg ha már az 5. évét csinálod ugyanannak a turnénak, ami persze borzasztóan sikeres. Amíg nem lankad a 'Not in this lifetime' turné iránti érdeklődés, és teltházasak a koncertjeid, hülye lennél új anyaggal előjönni. Megtehetik. Kiszedik a maximum profitot, ami ebben a turnéban még van.
Idézet
 
 
#10 Csabi 2020-01-24 09:21
Idézet - Laci:
Talán inkább arról lehet szó, hogy mi az a megjelenési forma, ami több pénzt hoz a konyhára. A Guns mögött jóval nagyobb gépezet pöfög mint Slash szóló projejktjénél. Szóval nem mindegy, hogy mekkora profit jön be az új dalok után.


Ebben is van igazság. De ha Metallica-nak megéri néha kiadni nagylemezt, akkor a Guns-nak miért ne érné meg? De mindegy is, engem Slash másik zenekar jobban érdekel. :)
Idézet
 
 
#9 Laci 2020-01-24 06:52
Talán inkább arról lehet szó, hogy mi az a megjelenési forma, ami több pénzt hoz a konyhára. A Guns mögött jóval nagyobb gépezet pöfög mint Slash szóló projejktjénél. Szóval nem mindegy, hogy mekkora profit jön be az új dalok után.
Idézet
 
 
#8 nzurtunuzt 2020-01-23 18:03
vannak emberek akik úgy tudnak jól dolgozni ha valahova bedolgoznak ha nem főnökök, ha nem a sajátjuk. akkor két hét alatt lazán nevetve felránt egy lemezt. de ha a sajátját kell megcsinálni akkor viszont a munkába be van iktatva 10, 15 éves tökölés.
Idézet
 
 
#7 nzurtunuzt 2020-01-23 18:01
Axl nek ha 3 lemezre elegendő dala van, akkor már csak vágy kellene , h meg akarja mutatni a közönségnek. Művészemberekné l annyira nem ritka, h meg akarják mutatni az alkotásaik.

Új lemezről beszélünk, nekem feltűnt, h egy új dal sincs. Szóval egy új dal, amit eljátszanának a koncerten.
Idézet
 
 
#6 cifrakdaniel 2020-01-23 14:33
Szerintem az egy hatalmas gond lehet náluk, hogy van milliónyi dalötletük. Axlnek van vagy 3 lemeze fiókban, Slashnél akad ezer felhasználható riff amennyit ez a faszi a gitárját cseszteti.
Azt is eltudom képzelni, hogy azért megy a mellébeszélés mert agyalnak ezerrel azon miként is adják ki a dalokat, hogyan hypeolják rá még jobban az amúgy is éhes közönséget. Én eltudom képzelni, hogy az új konciknál előkerülhet új nóta.
Idézet
 
 
#5 Venomádi 2020-01-23 12:33
Engem hidegen hagy ez az egész cirkusz, azt viszont furcsállom, hogy az a zenekar fél lemezt csinálni, amelyik ma minden idők harmadik legsikeresebb turnéját leabszolválja. Egy újjáalakult GnR pedig ne tudna lemezeket eladni? Még egy-két eredeti tag hiányában is akár? A mai sztenderdek szerinti aranylemez-státuszt már lehet hogy előrendelve behozná. Ami nem biztos hogy rossz a mai állapotokat tekintve. Vagy inkább az a helyzet, hogy nem biztosak abban, hogy még évekig szeretnék egymást nézegetni.
Idézet
 
 
#4 nzurtunuzt 2020-01-23 12:05
Minden tiszteletem Slash művész úrnak. Aki nagyon sokat tett az egyetemes zenei életért. A művész úr nyilatkozata nesze semmit fogd meg jól kategória. De mivel szeretjük őt így ennek is örülünk.
Idézet
 
 
#3 Csabi 2020-01-23 10:41
Nem kell új album, ez már csak erőlködés...Slash inkább csinálja a saját zenekarát rendesen! Nem kell több Guns turné sem...
Idézet
 
 
#2 Richter László 2020-01-23 09:33
úgy ahogy mondod
Idézet
 
 
#1 Zsolti 2020-01-23 08:24
Ha Slash a saját lemezeinel nem bizonytalankodi k a kiadás mikéntjét illetoen, akkor egy boritekolhatoan sikeres új Guns album esetén miért? 35 éve létezik ez a zenekar (oké, mínusz 14 év kínai kálvária) és a diszkografiajuk mindössze két szimpla, egy dupla, egy feldolgozás album és egy EP. Úgy, hogy élő legendák és a fél világ csüng minden szavukon és hangjukon. Most abszolút nyerő helyzetben vannak, ne bizonytalankodj anak, csak tegyék, amiért újra osszejottek. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.