Shock!

szeptember 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Grandiózus DVD-vel állít emléket a tavalyi különleges koncerteknek a Fates Warning

fateswarning_cTavaly két fellépés erejéig is színpadra állt a Fates Warning ősfelállása, hogy eljátsszák a klasszikus Awaken The Guardian nagylemezt. A koncertek anyaga most egy nagyszabású DVD-n is kijön.

1986. november 10-én jelent meg a Fates Warning harmadik stúdiólemeze, az Awaken The Guardian, amely talán a connecticuti progresszív metalosok első korszakának legkerekebb és legklasszikusabb munkájává érett. Ennek ellenére ez bizonyult a John Arch énekes nevével fémjelzett éra utolsó nekirugaszkodásának, az 1988-as No Exiten már Ray Alderé volt a mikrofon, és onnantól kezdve fokozatosan az irányvonal is módosult. Először a tavaly áprilisban megrendezett Keep It True fesztiválon éledt újjá az Awaken The Guardiant készítő felállás a jubileum előtt tisztelegni, szeptember 9-én, az atlantai ProgPower fesztiválon pedig ismét John Arch énekest, Frank Aresti gitárost, Joe DiBiase basszusgitárost és Steve Zimmerman dobost láthatták a szerencsések a csapatot jelenleg is vezető Jim Matheos gitáros mellett.

A két fellépésnek most nagyszabású kiadvánnyal állít emléket a csapat: április 28-án, Awaken The Guardian Live címmel kijön egy dupla anyag, amelyen mindkét koncert teljes anyaga helyet kap. „Tényleg szürreális élmény volt ismét megidézni az Awaken The Guardian hangulatát ezeken a bulikon”, mondja Matheos. „Ezért aztán szeretnénk megragadni az alkalmat, és köszönetet mondani a rajongóknak, akik oly sokat adtak nekünk vissza a lemez több mint harmincéves kora alatt.”

Az anyag CD-n, DVD-n, Blu-rayen és dupla bakeliten egyaránt kijön, és egy ízelítő mellett alább teljes egészében megtekinthető róla a Fata Morgana felvétele. A Fates Warning mostani felállásának februári budapesti koncertjéről itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.