Shock!

november 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Grandiózus DVD-vel állít emléket a tavalyi különleges koncerteknek a Fates Warning

fateswarning_cTavaly két fellépés erejéig is színpadra állt a Fates Warning ősfelállása, hogy eljátsszák a klasszikus Awaken The Guardian nagylemezt. A koncertek anyaga most egy nagyszabású DVD-n is kijön.

1986. november 10-én jelent meg a Fates Warning harmadik stúdiólemeze, az Awaken The Guardian, amely talán a connecticuti progresszív metalosok első korszakának legkerekebb és legklasszikusabb munkájává érett. Ennek ellenére ez bizonyult a John Arch énekes nevével fémjelzett éra utolsó nekirugaszkodásának, az 1988-as No Exiten már Ray Alderé volt a mikrofon, és onnantól kezdve fokozatosan az irányvonal is módosult. Először a tavaly áprilisban megrendezett Keep It True fesztiválon éledt újjá az Awaken The Guardiant készítő felállás a jubileum előtt tisztelegni, szeptember 9-én, az atlantai ProgPower fesztiválon pedig ismét John Arch énekest, Frank Aresti gitárost, Joe DiBiase basszusgitárost és Steve Zimmerman dobost láthatták a szerencsések a csapatot jelenleg is vezető Jim Matheos gitáros mellett.

A két fellépésnek most nagyszabású kiadvánnyal állít emléket a csapat: április 28-án, Awaken The Guardian Live címmel kijön egy dupla anyag, amelyen mindkét koncert teljes anyaga helyet kap. „Tényleg szürreális élmény volt ismét megidézni az Awaken The Guardian hangulatát ezeken a bulikon”, mondja Matheos. „Ezért aztán szeretnénk megragadni az alkalmat, és köszönetet mondani a rajongóknak, akik oly sokat adtak nekünk vissza a lemez több mint harmincéves kora alatt.”

Az anyag CD-n, DVD-n, Blu-rayen és dupla bakeliten egyaránt kijön, és egy ízelítő mellett alább teljes egészében megtekinthető róla a Fata Morgana felvétele. A Fates Warning mostani felállásának februári budapesti koncertjéről itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Legfrissebb galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.