Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Grand Magus: a Spiritual Beggars dobosa a fedélzeten

Egy huszáros vágással a főnök Janne „JB" Christofferson volt zenésztársa, a Spiritual Beggars ütős Ludwig Witt lett a Grand Magus új dobosa, miután Sebastian Sippola kilépett a svéd power/doom trióból. A Grand Magus május 25-én, a Nuclear Blastnél jelenteti meg The Hunt című friss albumát.

Sippola azért távozott a bandából, hogy a jövőben inkább családjára koncentráljon, de a Grand Magusnak tavaly tavasszal már le kellett mondania egy Grave Diggerrel közös turnét a dobos mélyvénás trombózisa miatt, így nem kizárt, hogy egyéb okok is közrejátszottak a döntésben. Mivel JB és Ludwig azután is kapcsolatban maradtak, hogy a frontember otthagyta a Spiritual Beggars sorait, Witt csatlakozása természetesen adta magát. „Csak egyetlen lehetséges dobost ismerek, aki képes az old school rock dobolás és a metalos vonal olyan szintű elegyítésére, mint Sebastian, és az Ludwig", mondja a cseréről JB. „Tisztában voltam vele, mennyire elfoglalt más zenekarokkal, így nem igazán reménykedtem abban, hogy esetleg befér neki a dolog, de a végzet valahogy így akarta: egyből belement, hogy felveszi velünk a lemezt, és csatlakozik hozzánk. Különös ez az egész, mert ahogy Sebastian belépése is teljesen természetesnek tűnt, ugyanúgy Ludwig is olyan, mintha mindig is a Magus tagja lett volna."

A The Hunt május 25-én érkezik a banda új kiadójánál, a Nuclear Blastnél. Az anyag borítóját az Iron Will artworkjét is jegyző Arik Roper készítette, aki korábban többek között a Cathedrallal, a High On Fire-rel és a Sleeppel is dolgozott. „A Nuclear Blast szerződéssel új fejezet kezdődik úgy a Grand Magus karrierjében, mint a metal történelemben", mondta az új megállapodásról pár hete JB. „A The Hunttal folytatjuk menetelésünket azon a fémösvényen, amelyen az elmúlt években is haladtunk. Készüljetek és sorakozzatok fel május végére, hogy mindannyiótokat lássunk, a világ többi része pedig bekaphatja!"

A Grand Magus legutóbbi albuma, a Hammer Of The North 2010 közepén jelent meg a Roadrunnernél, az Egyesült Államokban kizárólag digitális formátumban. A The Hunt irányvonaláról egyelőre nem tudni bővebbet, vagyis rejtély, hogy a banda kissé doomosabbra veszi majd a figurát, mint az utóbbi két lemezen, vagy tovább folytatódik náluk a heavy metalosodás.

 

Hozzászólások 

 
#1 Csaby 2012-05-22 18:00
Király zene, csipázom Őket!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.