Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Grammy: nyert a High On Fire, a Greta Van Fleet és Chris Cornell is

A High On Fire, a Greta Van Fleet és Chris Cornell is a Grammy-díjazottak között van. A legrangosabb amerikai zenei elismerés gáláját magyar idő szerint hétfőre virradó éjjel tartották Los Angelesben.

0211hof

Szokás szerint a Los Angeles-i Staples Center adott otthont a 61. Grammy-díjátadó gálának. A legjobb metal-előadás díját idén a High On Fire nyerte a tavalyi Electric Messiah album címadó dalával, elhappolva ezzel az elismerést a Between The Buried And Me Condemned To The Gallows-a, a Deafheaven Honeycombja, a Trivium Betrayere és az Underoath On My Teeth-je elől. A metaldíj kiosztását a tévéközvetítés szokás szerint nem mutatta, de Matt Pike-ék azért persze megjelentek az efféle, alacsonyabb presztízsű Grammyk átadására rendszeresített különteremben, és át is vették az elismerést. „Igazság szerint sosem volt szükségünk díjakra ahhoz, hogy azt tegyük, amit szeretünk", mondta a színpadon Pike. „Huszonegy év után végül most megkaptuk ezt is. Köszönet az Akadémiának!"

A legjobb rockalbum díját a Greta Van Fleet zsebelte be a From The Fires EP-vel, lenyomva ezzel az Alice In Chains Rainier Fogját, a Ghost Prequelle-jét, a Fall Out Boy Maniáját és a Weezer Pacific Dayreamjét. A legjobb rockelőadásért Chris Cornell özvegye, Vicky, illetve két gyermeke, Toni és Christopher vehette át a díjat a When Bad Does Goodért. Ebben a kategóriában jelölt volt még az Arctic Monkeys Four Out Of Five-ja, a Fever 333 Made An Americája, a Greta Van Fleet Highway Tune-ja és a Halestorm Uncomfortable-je. A legjobb rockdalnak St. Vincent Masseductionjét választotta az Akadémia.

 

Hozzászólások 

 
#1 Laci 2019-02-11 11:04
"A legjobb rockdalért Chris Cornell özvegye, Vicky, illetve két gyermeke, Toni és Christopher vehette át a díjat a When Bad Does Goodért."

és

"A legjobb rockdalnak St. Vincent Masseductionjét választotta az Akadémia."

Hogy is van ez?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.