Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gitárfenoménok emlékeztek Randy Rhoadsra

Grandiózus Randy Rhoads tribute estet rendeztek január 25-én, a kaliforniai Santa Anában. Az eseményen egészen döbbenetes all-star felállás tisztelgett Ozzy Osbourne 1982-ben, egy tragikus repülőbalesetben elhunyt gitárosa előtt.

0127randy

Nuno Bettencourt (Extreme), Marty Friedman (ex-Megadeth, ex-Cacophony), Phil Demmel (Machine Head), Kiko Loureiro (Angra), Rowan Robertson (DIO), Tracii Guns (L.A. Guns) és Ron „Bumblefoot" Thal is részt vett a Randy Rhoads Remembered: A Celebration Of A Legend gálán, ahol a jelenlévők Randy Rhoads munkássága előtt tisztelegtek. Az eseményen Randy két utódja is jelen volt Gus G., Ozzy szólócsapatának jelenlegi gitárosa, illetve a Night Rangerből ismert Brad Gillis személyében, aki annak idején Rhoads halála után közvetlenül segítette ki az énekest az aktuális turnén. Két és felediknek tekinthetjük akár Alex Skolnickot is, aki 1995 körül elvi szinten állítólag megkapta az állást Ozzy mellett, sőt, kisebb próbakoncertet is játszott az énekessel, ám végül valamiért mégsem került be a zenekarba.

A koncert két főszervezője egyébként Brian Tichy és Joe Sutton volt, akik az utóbbi években a John Bonham előtt tisztelgő Bonzo Bash esteket is összehozták. A Dee all-star felvétele alább megtekinthető, Randy életéről és munkásságáról pedig itt olvashatsz bővebben.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.