Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Garcia Plays Kyuss poszter lóg Josh Homme stúdiójában

Josh Homme-nak semmi kifogása az ellen, hogy három egykori zenésztársa Kyuss Lives! néven turnézik – mondta a UGO-nak adott friss interjújában a március 20-án Budapesten is fellépett formáció basszusgitárosa, Nick Oliveri. Azt ugyanakkor ő is megerősítette, hogy Homme és közte kivételes összhang működött, amikor együtt zenéltek – akár a Kyussban, akár a Queens Of The Stone Age-ben.

„Nem tudom, megkérdezték-e, nem hinném", mondta Nick Oliveri arra a kérdésre válaszolva, hogy a három eredeti Kyuss tagot rejtő Kyuss Lives! formáció meghívta-e az újjáalakuláshoz a csapat eredeti gitárosát, Josh Homme-ot is. „John Garcia úgy gondolta, Josh nem akarna még egyhez csatlakozni pluszban ahhoz a három bandához, ahol most érdekelt. Az új Mondo Generatort Josh stúdiójában vettem fel, és megkérdeztem tőle: oké-e, ha megyek és elvállalom ezt a dolgot? Josh csak annyit mondott, persze, menjek, és érezzem jól magam... A stúdiójában egyébként kint van a falon egy bekeretezett Garcia Plays Kyuss poszter, szóval amennyire én tudom, ma is nagyon büszke mindarra, amit a Kyuss-szal csinált. Akárcsak arra, amit a Them Crooked Vulturesszel, az Eagles Of Death Metallal és persze a Queens Of The Stone Age-dzsel művel. És biztos vagyok benne, hogy tényleg roppant elfoglalt is."

Nick az interjúban azt mondta, teljesen jó viszonyban van Josh-sal. „Ha éppen Los Angelesben vagyok és ott játszanak, mindig elmegyek a bulira. Azt hiszem, talán április 12-én lépnek majd fel otthon, addigra haza is érek erről a mostani turnéról... Az egész első lemezüket eljátsszák majd, szóval ezt semmiképp sem szeretném kihagyni, mert az egy király album volt. Lemegyek, és jól érzem magam velük."

Oliveri ennek ellenére nem tervez közös munkát Homme-mal a közeljövőben. „Nem beszéltünk ilyesmiről. Ami azt illeti, legutóbb egy jótékonysági koncerten láttam őket, és megemlítettem, hogy miért ne mehetnék fel csak énekelni, basszusgitár nélkül, elnyomni a Millionaire-t, vagy valami mást, de Josh nem tartotta jó ötletnek. És ez az ő döntése. Szerintem nem akarja, hogy bárki is téves következtetéseket vonjon le a dologból. Jó csapata van, amit abba az irányba visz, amelyikbe akar. És ez teljesen rendben van így."

Azt ugyanakkor a basszusgitáros is elismeri, hogy Homme és közte kivételes kémia állt fent. „Tisztában vagyok vele, hogy az én dalaim jobbak, ha ő is rajtuk hagyja a kezei nyomát, beleteszi a saját ötleteit, felügyeli a produkciót... De nem tudom, hogy ő is feltétlenül így gondolkodik-e az én hatásomról a saját dalaiban! Mint mondtam, abba az irányba terelgeti a Queenset, amelyikbe akarja. A banda ma már teljesen más bandna, mint amelyikben annak idején én is zenéltem. Persze ki tudja?"

A Queens Of The Stone Age május 28-án a Petőfi Csarnokban koncertezik, és akárcsak a Nick által említett kaliforniai bulin, Budapesten is terítékre kerül majd a teljes első album. A jegyek 9900 forintba kerülnek.

Josh Homme és egykori társai viszonyáról a budapesti Kyuss Lives! koncert napján Brant Björk dobost is megkérdeztük, az interjú a jövő héten lesz olvasható a Shock!-on.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.