Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Feldolgoztuk a ’80-as évek leghatalmasabb popdalát Prince-től, aki gyűlölte, ha valaki feldolgozza a zenéjét”

Feldolgozáslemezzel jelentkezik hamarosan a richmondi Inter Arma. Az album a Garbers Days Revisited címen fut, és most meghallgatható róla Prince Purple Rainjének átértelmezése.

0514interarma

Feldolgozásokat jelentet meg július 10-én, a Relapse-nél a Sulphur English albummal a tavalyi év egyik legizgalmasabb lemezét leszállító Inter Arma. Az elég nyilvánvalóan a Metallicára utaló Garbers Days Revisited kollekció címe a zenekar korábbi próbahelyére utal. „Mások dalainak megtanulása inspiráló, új zenei ötleteket eredményezhet", mondja T.J. Childers dobos. „Az Inter Arma a kezdetektől fogva sok interarma_cfeldolgozást játszott, néhány egyenesen következik a stílusunkból, mások kissé obskurusabbak. A jelenlegi szürreális helyzetben reményeink szerint némi fogódzót adnak majd a hallgatóknak ezek a dalok, hiszen a jó műalkotások mindig menekvést jelentenek, és részben ezért is csináljuk ezt az egészet: az ember néha legszívesebben csak beletemetkezne egy álomba."

A dallista az alábbi:

01. Scarecrow (Ministry)
02. Southern Man (Neil Young)
03. Hard Times (Cro-Mags)
04. March Of The Pigs (Nine Inch Nails)
05. The Girl Who Lives On Heaven Hill (Hüsker Dü)
06. In League With Satan (Venom)
07. Runnin' Down A Dream (Tom Petty & The Heartbreakers)
08. Purple Rain (Prince)

Neil Young Southern Manje és a Nine Inch Nails March Of The Pigs dalának átdolgozása már ismert, most pedig meghallgatható az anyagról Prince Purple Rainje is. „Ezt a felvételt nem azért készítettük, hogy valaha is nyilvánosságra hozzuk”, mondja a zenekar a főnök, T.J. Childers dobos által felénekelt változatról. „Azért csináltuk, hogy kínozzuk vele a haverjainkat késő éjjel sörözés és röhögés közben. És az, ami: az Inter Arma feldolgozza a ’80-as évek – és alighanem minden idők – leghatalmasabb popdalát Prince-től, aki gyűlölte, ha valaki feldolgozza a zenéjét. Az ének is egyben ment fel, elsőre, semmit sem igazítottunk rajta utólag, mert hát ki tud így énekelni? Kizárólag Prince. Szóval úgy döntöttünk, őszinték leszünk, hiszen sosem gondoltuk volna, hogy a közönség valaha is hallja majd a dalt ebben a formában. Csak aztán valahogy eljutott a Relapse-hez a felvétel, és némi levelezés után vonakodva ugyan, de ráálltunk, hogy feltegyük a lemezre.”

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 frontiers 2020-06-24 21:03
Nem lenne ez rossz, ha jó lenne...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.