Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fear Factory: hibrid hangzással, de élő dobokkal készült a Genexus

1111dinoGenexus címmel, augusztus 7-én jelenteti meg új lemezét a Los Angeles-i Fear Factory, és Dino Cazares gitáros egy friss interjúban elárulta: a 2012-es The Industrialisttel szemben ezúttal élőben játszották fel a dobalapokat a stúdióban. Sőt, még egy meglepő vendég is felbukkan majd az anyagon…

„Igen, mert így természetesebb érzetű a zene”, felelte Dino a Horns Up Rocks!-nak, amikor arról kérdezték, hogy ezúttal élő dobokkal rögzítették-e a lemezt. „Persze amikor elkezded a felvételeket, adhatsz még hozzá további hangzásokat, és akárhogy manipulálhatod is ezeket annak megfelelően, milyen megszólalást akarsz. Szóval a végeredmény afféle hibrid az organikus és a digitális között, ennek a lemeznek ilyen a hangzása, és szerintem pont ettől szól annyira jól. A Demanufacture vagy az Obsolete ugyanilyen hibrid volt, és most is ezt a megközelítést követtük a doboknál. Az egyik dalban egyébként Deen Castronovo, a Journey dobosa játszott.”

A többiben pedig vélhetően a csapat turnéütőse, Mike Heller, de ezt ugye még mindig nem tudhatjuk biztosan… A rockszakma egyik legjobb dobosának számító Castronovo felbukkanása a Fear Factorynál egyébként csak elsőre meglepő, hiszen a kapcsolat részéről mintegy húsz éve adott: annak idején ő játszott a Geezer Butler-féle G//Z/R projekt első albumán, a Plastic Planeten, amelyen ugye Burton C. Bell énekelt, vagyis nem újdonság számára a stílus.

A turnén egyébként garantáltan Tony Campos basszusgitározik majd, akivel az ausztráliai Soundwave fesztiválturnén állapodott meg Dino a csatlakozásról. „Tony valahonnan megtudta, hogy Matt DeVries a családjára akar koncentrálni, és ezért nem marad velünk, így rákérdezett. Én meg egyből: istenem, de hiszen itt van az orrom előtt, miért nem jutott eszembe? Talán mert a Soulflyban játszott… Egyből mondtam is neki, hogy be van véve, még csak meghallgatásra sem kell jönnie. A többi bandájára persze rákérdeztem, de azt válaszolta, hogy a Ministrynek hamarosan vége, és nagyon szeretne velünk játszani. Én meg: oké, baszd meg, akkor be is vettünk. És tényleg ennyire gyorsan eldöntöttük a dolgot.”

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.