Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fates Warning: eddig egy dalt írtak, Portnoy pedig beugró dobos lesz

A hétfőn végre ismét Budapesten koncertező Fates Warning kőkeményen dolgozik a régóta esedékes új nagylemezen – állítja a zenekar énekese, Ray Alder. Ennek itt is van az ideje, hiszen a banda utoljára 2004-ben adott ki albumot FWX címmel.

„Olyan keményen dolgozunk rajta, amennyire csak lehet", mondta a bolgár Tangra Mega Rocknak az új Fates Warning anyagról Ray Alder énekes. „Az európai bulik után áprilisban Brazíliában játszunk, a köztes időkben pedig a lehető legtöbbet melózunk annak érdekében, hogy befejezzük a lemezt. Remélhetőleg idén év végén, vagy ha nem, legkésőbb a jövő év elején meg is jelenhet. Mindent megteszünk ennek érdekében. Most arra van szükségünk, hogy befejeződjön a dalszerzési szakasz. Az első dal kész, a demó majdnem komplett. Rengeteg ötletünk van, csak össze kell illeszteni ezeket... Ez az első nóta egyébként hét perces. Maga a felvétel általában nagyjából két hónapba telik a Fates Warningnál, és kábé újabb három hónap, mire kijön az anyag. Vagyis onnantól kezdve, hogy mi elkészülünk, még további öt hónapot kell rászámítani..."

Ray szavai rímelnek Jim Matheos gitároséira, aki a Shock!-nak adott februári interjújában korábban szintén év végi, jövő év eleji lemezmegjelenést valószínűsített.

Érdekesség, hogy a banda történetének első dél-amerikai koncertjén Mike Portnoy dobol majd Bobby Jarzombek helyén. A Fates Warning a Queensryche előzenekaraként játszik São Paulóban április 14-én, és Jarzombek egy ugyanerre a napra szóló korábbi kötöttsége miatt nem tud részt venni rajta. A csapatért fanatikusan rajongó Portnoy 2005-ben, a hollandiai Headway fesztiválon egyszer már beugrott a Fates Warningba.

A magyarországi Fates Warning koncert március 19-én, 20 órakor veszi kezdetét az A38 Hajón, az előzenekar a magyar Dreyelands lesz. További részletek a Livesound honlapján.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 vitya121 2012-03-15 18:03
Ez a fazon minden zenekarban dobol? :)
Sztem a Black Sabbath-tal is mehetne turnézni
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.