Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Érkezik a Cadaver visszatérő nagylemeze, hallgasd meg a Morgue Ritual című számot!

November 27-én adja ki új albumát a Nuclear Blastnél a norvég ős-death metalos Cadaver, amelyről most meghallgatható egy dal. A felállásban Dirk Verbeurent (Megadeth, ex-Soilwork) is ott találjuk.

0424cadaver

Tavaly felélesztette az egyik első norvég death metal bandát a Satyricont is megjárt Anders Odden, aki Dirk Verbeurennel, a Megadeth jelenlegi és a Soilwork volt dobosával fogott bele az új dalok összerakásába. A zenekar tavasszal a Nuclear Blasthez szerződött, ahol rögvest ki is hoztak egy digitális EP-t D.G.A.F. címmel, rajta három dallal (D.G.A.F., Deformed Insanity, Disgrace). Most az Edder & Bile című teljes album paraméterei is megérkeztek: az anyag november végén kerül a boltokba, rajta az alábbi dalokkal:

cadaver_c01. Morgue Ritual
02. Circle Of Morbidity
03. Feed The Pigs
04. Final Fight
05. Deathmachine
06. Reborn
07. The Pestilence
08. Edder & Bile
09. Years Of Nothing
10. Let Me Burn

A Cadaver a ’80-as évek norvég undergroundjának meghatározó bandája volt, és a műfaj helyi képviselői közül elsőként jelentettek meg nagylemezt 1990-ben, Hallucinating Anxiety címmel (közösen a svéd Carnage-dzsel). A folytatás, az …In Pains 1992-ben jött ki, de a banda egy évvel később feloszlott. Odden ugyanakkor azóta is folyamatosan gyűjtögette az ötleteket egy majdani visszatéréshez. „A szívem mélyén mindig is tudtam, hogy valamilyen formában még létezik a Cadaver”, mondja. „Dirk sessiondobosként játszott a Satyriconnal a 2014-es 70,000 Tons Of Metalon, és összehaverkodtunk. Mesélte, mennyire szerette annak idején a Cadavert, én pedig megemlítettem neki, hogy tíz éve veszem fel a demókat dobos nélkül… Jellemző rá, hogy egyből azt felelte: küldjem el neki őket!”

A Morgue Ritual dal máris meghallgatható, és az anyagra a még tavaly bemutatott Circle Of Morbidity is felkerül, benne Jeff Becerra, a Possessed frontembere vendégszereplésével.

 

Hozzászólások 

 
#1 necromedve 2020-09-28 22:42
A '93-as feloszlás után az ezredforduló környékén is aktívak voltak: Cadaver Inc néven kihoztak egy darálósabbra vett albumot, meg 2004-ben is volt egy albumuk, az már újra Cadaver néven, Aura Noiros srácokkal karöltve, hallatszik is rajta. :) Piszok jó mindkettő, de az In pains groteszk hangulatát nem hozzák, pont a black/thrash beütés miatt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.