Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Énekcentrikus közös projektben gondolkodik Mikael Åkerfeldt és Devin Townsend

0612mikaeldevinHa hihetünk a pletykáknak, előbb-utóbb valamiféle közös projekttel rendelkezik Devin Townsend, illetve az Opeth agytrösztje, Mikael Åkerfeldt. Utóbbi szerint kőbe egyelőre még semmit sem véstek, de tervek határozottan léteznek...

Egy ideje már lehet hallani ezt-azt egy esetleges jövőbeli Townsend / Åkerfeldt kollaborációról, és az Opeth főnöke most meg is erősítette az értesüléseket a Rock Hardnak. Ugyanakkor igyekezett nem felkorbácsolni a kedélyeket... „Ha bármit mondok róla, az emberek egyből valami kiadványt várnak majd", fejtegette Mikael. „De néhány ilyen projekt... Na, szóval nem is tudom pontosan, hány projektben vettem részt eddig, és mindegyiket részegen beszéltük meg. Volt egy zenekarom Jeff Loomisszal is: azt mondtuk, alapítunk egyet. Meg egy Brenttel a Mastodonból. És terveztem egyet Yngwie Malmsteennel is, noha vele soha életemben nem találkoztam. De tényleg rengeteg hasonló szarságról volt szó... Viszont ami ezt illeti: mióta Devin említette nyilvánosan, azóta is beszéltem vele arról, hogy csinálnunk kellene közösen valamit. Mármint nem csak nekünk kettőnknek... Ha összejön – mert lehet, hogy nem fog –, akkor egy teljes zenekarról lenne szó. Már beszéltem egy svéd arccal, akinek nagyon szeretem a hangját, és azt mondta, hogy ha én benne leszek, akkor ő is. Egy billentyűs is rábólintott, és egy dobos is. Meg Devin is."

Mikael szerint a zenekar koncepciója eleve nem lenne mindennapi. „Az alapötlet az, hogy – ismét elmondom: amennyiben összejön a dolog – fronténekesekből álló zenekart csináljunk. A vokálok állnának a középpontban, a hangszerek pedig csak ezek után következnének, az ilyesmi ugyanis régóta hiányzik szerintem a zene világából. Olyan emberekben gondolkodtam, akik tudnak énekelni, és ha emellett basszusgitároznak meg dobolnak is, az tök jó. De az ének a legfontosabb: hogy igazi énekes-típusú hangjuk legyen, már ha érted, mire gondolok. Persze ha összeáll ez a zenekar, akkor sem kell semmi nagyon komolyra számítani, simán csak készítünk szórakozásból egy lemezt, ha eljutunk odáig, amelynek az ének meg a harmóniavokálok állnak a fókuszában. Valaki viszi a fő dallamot, a többiek meg harmóniákat tolnak alá. Imádom a vokálokat, és hiányolom őket a mai rockszíntérről."

 

Hozzászólások 

 
-1 #2 deniro2 2017-06-14 17:26
Az együttműködés király, ez a vokál alapú koncepció már kevésbé...
Idézet
 
 
#1 Fonzhdf 2017-06-13 01:40
Dobosnak a Queensryche éléről szervezzék be az "új" srácot, ha lehet kérni. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.