Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Én is egy fellengzős segg voltam annak idején”

Szeptemberben speciális lemezzel jelentkezik Dee Snider, a hamarosan Magyarországon is újra fellépő Twisted Sister énekese. A Razor & Tie Records által gondozott Dee Does Broadway több mint fele már összeállt és rögzítésre került, a frontemberre még négy további dal felvétele vár. Snider tavaly októberben csatlakozott a Rock Of Ages című Tony-díjra jelölt musical szereposztásához a Brooks Atkinson Színházban.

Snider korábban azt mondta a lemezről, hogy szeretne általa hidat verni a Broadway és a rock'n'roll közé, bemutatva a hard rock közönségnek a musicalek világát. Egyelőre még nem tudni pontosan, milyen formában képzeli ezt el az 56 éves énekes, de hamarosan kiderül...

A Rock Of Ages musicalt először Los Angelesben mutatták be 2006-ban, a Broadway-n pedig három évvel később debütált – hatalmas sikerrel. A mű sztorija és zenéje egyaránt a '80-as évek rockjára épül, köztük olyan előadók slágereire, mint például a STYX, a Journey, a Poison, az Asia, Pat Benatar és természetesen a Twisted Sister. A musicalből jövőre film is készül olyan sztárokkal a főbb szerepekben, mint Tom Cruise, Alec Baldwin, Mary J. Blige és Catherine Zeta-Jones.

„Teljesen szürreális az egész helyzet", mondta Dee a színpadi szerepről az MTV Newsnak. „Ez kábé olyan, mintha a Jurassic Park forgatásán egy igazi tyrannosaurus is felbukkant volna. Egy igazi '80-as évek-fickó is ott nyomul egy showban, ami a '80-as évekről szól. A dalokat éneklő arcok kicsit kényelmetlenül is érezték magukat az első pár estén..." Snider szerint mindez nem véletlen, hiszen egy színházi előadás és egy rockkoncert nagyban különbözik egymástól. „Az a legnagyobb eltérés, hogy a színházban nem dumálhatsz ki a darabból a közönségnek, én pedig nem ehhez szoktam. Ha egy koncerten történik valami, ami nem tetszik, vagy ha a nézők nem elég energikusak, nem élvezik eléggé a koncertet, netán csak egy részük adja át magát a hangulatnak, akár félbe is hagyjuk a nótát, hogy elmondjuk, mi a helyzet. Ez a Broadway-n elképzelhetetlen lenne. Végig a szerepemben kell maradnom."

Dee-ben saját bevallása szerint érdekes emlékeket ébresztett a darab. „Vígjátékról van szó, mégis félelmetesen találó az egész. Főleg, amikor a frontemberekről van szó, és ahogyan a zenekarok többi tagja komplett seggfejekként kezeli őket. Csak ülök ott, és szégyellem magam. Én is egy fellengzős segg voltam annak idején, de ma már jobban érzem magam."

Az énekes rögtön elvállalta a neki ajánlott szerepet a színpadi változatban, igaz, a felkérést nem minden előzmény nélkül kapta. „Szívesen mondanám azt, hogy kopogtattak az ajtómon, mert engem akartak, az igazság azonban az, hogy meghívtak arra a bemutatóra, amire még nem a Broadway-n került sor. Láttam a két nótámat a darabban, aztán odafordultam a feleségemhez, hogy ezt én akarom csinálni, simán el tudom játszani Dennis Dupree-t. Tudattam ezt a megfelelő helyeken, aztán már csak várnom kellett két évet, hogy végül tényleg felkérjenek..."

Dee Snider és a Twisted Sister június 9-én Várpalotán, a Pannónia Fesztiválon lép fel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.