Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elváltak Chester Bennington és a Stone Temple Pilots útjai

1109chesIsmét énekes nélkül maradt a Stone Temple Pilots, miután a Linkin Park frontembere, Chester Bennington otthagyta a csapatot. A helyzet pikantériáját elsősorban az adja, hogy a szakítás tényét először a balhés volt frontember, Scott Weiland erősítette meg a sajtóban...

„Nagyon élveztük a Chesterrel töltött időt, és nem kizárólag szakmai szempontból, hanem emberileg talán még jobban", áll a Stone Temple Pilots közleményében, amelyben bejelentik a szakítást Chester Benningtonnal. „Sajnos egy idő után egyértelművé vált, hogy az elfoglaltságaink ütemezése, illetve az idő ellenünk dolgozik. Viszont rejlik ebben az egészben egy új kezdet is: bőségesen akadnak új dalaink, és ebből sokat fel is vettünk már. Az elmúlt hónapokban roppant tehetséges énekesekkel volt már szerencsénk játszani, és egészen addig folytatjuk is a keresgélést, mígnem mindnyájunk úgy nem érzi, hogy rátaláltunk a megfelelő emberre."

„Óriási élményt jelentett számomra ez a pár év, hiszen a generációnk egyik legnagyobb rockbandájával dolgozhattam, akik rám is óriási hatást gyakoroltak, mikor felnőttem", teszi hozzá Chester, aki két éve csatlakozott a csapathoz, és azóta egy High Rise című EP-t készített a bandával több turné mellett. „Viszont amennyi időt az STP igényel, azzal együtt, hogy a Linkin Park tagja is vagyok, és a családomnak is szüksége van rám, ezek közül az egyik mindig a rövidebbet húzta, így a barátaink, a rajongók és az STP öröksége iránti tiszteletből is úgy döntöttünk: a zenekar többet érdemel annál, amennyit én rá tudok szánni."

A bejelentést egyébként nem sokkal azután történt meg, hogy a Stone Temple Pilots volt énekese, Scott Weiland az Alternative Nationnek elejtette: úgy hallotta, Chester távozott volt kollégái mellől. „Már nem tagja a zenekarnak. Van egy olyan csapata, ahol egy koncertért 700 ezer dollárt kapnak, miközben az STP brandje éppen zuhan széjjel, ami szégyenteljes..." Eközben Johnny Stevens, a Highly Suspect énekese a Twitteren szintén kiírta: Dean DeLeo megkereste, nem lenne-e kedve csatlakozni a Stone Temple Pilotshoz, ő azonban nemet mondott az ajánlatra.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.