Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Első ízben állította színpadra a 12 Step Suite-ot Mike Portnoy

Február 10-én első ízben állította színpadra Shattered Fortress nevű formációját Mike Portnoy. A Dream Theater ex-dobosa ezzel a csapattal lemezeken átívelő, önéletrajzi ihletésű 12 Step Suite dalfüzérét állította színpadra.

0212mpsf

A Cruise To The Edge hajófesztiválon, floridai helyi idő szerint pénteken este állt színpadra először az a Mike Portnoy’s Shattered Fortress nevű formáció, amellyel a Dream Theater volt dobosa híres 12 Step Suite dalfolyamát játszotta el élőben. A Portnoy személyes problémáit, így alkoholizmusát és családi nehézségeit megörökítő 12 Step Suite egyben még soha korábban nem hangzott el korábban koncerten. Ha valaki esetleg nem tudná, a 2002 és 2009 között elkészült dalfolyam a Six Degrees Of Inner Turbulence The Glass Prisonjével kezdődött, majd a Train Of Thought This Dying Souljával, az Octavarium The Root Of All Eviljével és a Systematic Chaos Repentance-ével folytatódott, hogy aztán a Black Clouds & Silver Linings Shattered Fortressével fejeződjön be.

A mostani különleges apropót egyébként Portnoy ötvenedik születésnapja szolgáltatta, és a dobos különleges vendégekkel játszotta el a dalokat: a hangszeres szekciót Conner Green basszer, Diego Tejeida billentyűs, illetve Richard Henshall, Charlie Griffiths és Eric Gillette gitárosok alkották, az éneket pedig dalonként osztották fel. A The Glass Prisont és a The Shattered Fortresst így Ross Jennings, a Haken énekese, a This Dying Soult Daniel Gildenlöw (Pain Of Salvation), a The Root Of All Evilt Ted Leonard (Enchant, Spock’s Beard), a Repentance-t pedig maga Portnoy nyomta. Egyelőre persze nem tudni, hogy ez a felállás állandónak tekinthető-e, de máris biztos, hogy a Mike Portnoy’s Shattered Fortress ott lesz a szeptemberi atlantai ProgPower USA fesztiválon is. A magyar Dream Theater-rajongók pedig egy teljes Images And Wordsnek örülhetnek majd május 10-én az anyazenekartól, természetesen Portnoy nélkül. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+1 #7 simonzoltan2 2017-02-13 18:25
Idézet - pekkae:
Idézet - simonzoltan2:
......most akkor a DT-ben erre nem lett volna lehetőség?....vagy akkor ....hagyjuk ....az egészet......

Így van, pont ez volt a baj, hogy ott erre nem volt lehetőség, talán pont itt a shockon olvastam erről egy Portnoy nyilatkozatot, de az is lehet, hogy máshol.

...hát akkor egy nagy szemét zenekar lehet ez a DT. ... ...:) de a Portnoy egy cuki összeférhető ,csupa móka kacagás fazon lehet, csak a gec-..ik kirakták pfuj !!! :)
Idézet
 
 
+2 #6 P 2017-02-13 14:37
Szerintem pont náluk nem lesz várható az összeborulás. Ezen meg érződik, hogy kicsit cover szaga van, de egyébként én nagyon-nagyon szívesen meghallgatnám ebben a formában ezt a dalcsokrot. Gyakorlatilag a zenei szekció a HAKEN, az énekesek is meg na... pláne Gildenlöw.
Idézet
 
 
#5 pekkae 2017-02-13 07:52
Idézet - simonzoltan2:
......most akkor a DT-ben erre nem lett volna lehetőség?....vagy akkor ....hagyjuk ....az egészet......

Így van, pont ez volt a baj, hogy ott erre nem volt lehetőség, talán pont itt a shockon olvastam erről egy Portnoy nyilatkozatot, de az is lehet, hogy máshol.
Idézet
 
 
#4 keviny 2017-02-12 20:37
Bár úgy lenne. Portnoy-al, Moore-al... Kár, hogy soha semmi nem lesz belőle...
Idézet
 
 
#3 dream 2017-02-12 19:09
majd pár év és náluk is megtörténik a "nagy összeborulás" ...visszamegyekünk az eredeti zenekarhoz című történet...közben majd kijön egy két felejthető album, de közben pedig nosztalgikus egész albumokat elnyomunk koncertek lesznek ...nagyon kiszámítható kezd lenni a a metal műfaj
Idézet
 
 
+4 #2 Jade Moose 2017-02-12 14:38
Olyan furcsa ez! Elsősorban leszögezném, maximálisan Portnoy párti vagyok, - bár ez hamar kiderül a hozzászólásombó l :) - nekem ő volt a DT alfája és omegája, kiválásával már nem tudom elfogadni a DT.-t, a Portnoy nélkül született dalokat. De...
Valahogy a videót nézvén mégis olyan mintha egy covert néznék, pedig a dalok szerzője, lelki atyja is ott volt a színpadon!
De mégis jobban el tudom fogadni ezt a verziót, mint a DT mostani pénzgyárát, és a 12 Step Suite mögöttes tartalma miatt számomra Mangini teljesen hiteltelenné válik, legyen bármilyen atompontos dobgép. Talán pont ezért sem tudtam soha megemészteni a jelenlétét, bármennyire is próbáltam objektíven nézni a helyzetet. Nekem a DT, az Portnoy-jal DT, és megszűnt létezni 2010 végén, megszünt a Black Clouds & Silver Linings albummal...
Idézet
 
 
#1 simonzoltan2 2017-02-12 09:08
......most akkor a DT-ben erre nem lett volna lehetőség?....vagy akkor ....hagyjuk ....az egészet......
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.