Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ellen-Stratovariust alapított Timo Tolkki

Ismét összeáll a Stratovarius 1994-es Dreamspace albumát készítő felállás, azaz Timo Tolkki gitáros/énekes, Tuomo Lassila dobos, Anti Ikonen billentyűs és Jari Kainulainen basszusgitáros, hogy felvegyenek egy új lemezt, és ezzel megünnepeljék a banda alapításának harmincadik évfordulóját. Mivel a Stratovarius nevet jelenleg Tolkki ex-társai használják, a formáció más címke alatt fut majd, de még nem tudni pontosan, mi lesz ez.

A Stratovarius jövőre három évtizedes fennállását ünnepli, hiszen Tuomo Lassila 1982-ben hozott össze bandát ezen a néven, igazi zenekarrá azonban csak két évvel később, Tolkki és Anti Ikonen csatlakozásával értek. Ez a hármas egészen 1995-ig stabil is maradt a csapat magjaként, Lassila és Ikonen az első nem Tolkki által felénekelt Strato album, a Fourth Dimension elkészítését követően hagyták el a fedélzetet.

Egyelőre nem tudni pontosan, honnan jött az ötlet, hogy ismét álljon össze a '94-es Dreamspace lemezt készítő felállás (a korabeli képen), hiszen a Strato csillaga igazán pont a Fourth Dimensionnel és az 1996-os Episode-dal kezdett el felfelé ívelni Európában és Japánban. Az azonban biztos, hogy Tolkkiék igencsak belelendültek a melóba, és már több mint húsz dal született egy leendő lemezhez, olyanok, mint a Return To Dreamspace, a Digital Jesus, a Santiago, a Chevaliers De Sangreal a Full Circle vagy a Farewell No. 2. „Tizenhét év telt el a Dreamspace óta, szóval a dolog biztosan érdekes lesz", nyilatkozta Tolkki. „Nem remake-ről, hanem egy vadiúj albumról van szó. Amolyan zárás ez, olyasmi, ahogyan én képzelem el a Stratovarius sztori végét. Bezárja a kört azzal, hogy visszatér a kezdetekhez."

A Stratovarius sztori persze csak Tolkki számára zárul le, hiszen a banda legsikeresebb felállása idén év elején Elysium címmel már a második nagylemezt jelentette meg az új gitárossal, Matias Kupianennel. E csekély zavaró tényező miatt Timo természetesen nem használhatja az eredeti nevet, de még a tervezett Project Stratót sem biztos. A gitáros és Jari Kainulainen egyébként épp most adták ki új zenekaruk, a Symfonia első anyagát, az In Paradisumot. A Symfoniában Uli Kusch (korábban Masterplan, Helloween, Gamma Ray) dobol és az Angrából, illetve a Shamanból ismert André Matos énekel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.