Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ellefson: „Ha a Kingmakert hallják meg elsőként, teljesen más lett volna a reakció a Super Colliderre”

Már tudjuk, hogy a Megadeth nagyban készül a következő albumra, amely alighanem ismét súlyosabb lesz, mint a tavalyi, sok vitát kiváltott Super Collider. David Ellefson basszer legalábbis ismét arról beszélt, hogy valami radikálisan másban gondolkodnak…

„Természetesen tisztában vagyunk a rajongói kommentek tartalmával, hiszen a saját weboldalunkon és a facebookos oldalunkon szerepelnek”, mondta Ellefson a MetalTitansnak. „Személy szerint úgy gondolom, a következő lemez nagyban különbözik majd a legutóbbitól. A zenekar keresztülmegy ezeken a fázisokon. Dave három lemezt csinált, amikor nem voltam a zenekarban, és pár közülük nagyon jó, teszem hozzá. Jók voltak, mert jó metal lemezek voltak. Ez az, amit a rajongók hallani akarnak. A Megadethnek viszont harminc éves pályafutása van, így aztán több stílus is rejlik a tarsolyunkban. A legkülönbözőbb, változatos pályaszakaszokban szereztünk új rajongókat: vannak, akik akkor szerettek meg minket, amikor meghallották a Risket, azzal vetették bele magukat a rock’n’rollba. Megvették a lemezt, és az volt tőlünk az első albumuk. Megtanultam, hogy ne kritizáljam a saját albumainkat egyszerűen csak azért, mert sokan fikázzák ezeket, másrészt pedig minden lemez más emberek számára fontos.”

Ellefson szerint a Super Collider megítélésében nagy szerepet játszott, hogy elsőként a címadó dalt hozták ki single-ként. „Ez egy nagyon mainstream, kommersz dal. Ha például a Kingmakert hallják meg elsőként, teljesen más lett volna a reakció. Az első benyomás sokszor a leginkább tartós is egyben… Amikor hallasz egy nagyon megadethes nótát, azt mondod: haver, ez állat! Amikor pedig egy olyannal szembesülsz, amit párszor meg kell hallgatnod, ki kell elemezned és járatnod kell rajta az agyadat, lehet, hogy az első benyomás nem sarkall erre. Értem én ezt. Én magam is rajongó vagyok, én is vásároltam kölyökként a KISS meg a Cheap Trick lemezeit, és emlékszem bizonyos albumokra, amelyek másmilyenek voltak, én meg azt kérdeztem: hát ez meg mi a franc? Mert nem azt kaptam, amit vártam. Néhány lemezre egy hallgatás után is rákattansz, egy másikat háromszor-négyszer is át kell hallgatnod. Szerintem a Super Collider az utóbbi kategóriába tartozik.”

A Megadeth június 16-án ismét Budapesten koncertezik Rob Zombie és egy harmadik zenekar társaságában, az első magyarországi Aerodrome Fesztiválon. További információk a rendezvény weboldalán és facebookos felületén.

 

Hozzászólások 

 
+6 #5 kmaker 2014-01-06 22:01
Teljesen érthető amit ellefson mond. Ellenben az a helyzet, hogy ha a kingmaker-el jönnek ki először, akkor se változott volna a helyzet. Annyiban lett volna más, hogy az a szám csak még jobban bejön a nagyérdeműnek, maga a lemez meg nem. De egyébként az a szám sincs olyan szinten, mint az endgame-ről bármelyik dal.
Épp 1-2 hete hallgattam újra az albumot, továbbra sem tetszik.
Idézet
 
 
+7 #4 Sárvári Gábor 2014-01-06 16:35
És igaza van Ellefson papának! Az egy jó kis nóta! Ha azzal kezdenek, se lenne minden gyökeresen más, de talán több pozitív visszajelzés lehetett volna. Mondjuk most már mindegy.
Idézet
 
 
+6 #3 valarmorgulisz 2014-01-06 13:40
Teljesen egyetértek. Remek kis album, ami nála ma Burnél picit megbicsaklik, de egyébként egy laza, ötletes, dallamos, és mégis megadeth ízű lemez. Én a magam részéről sokkal jobban szerettem, mint a 13-at, amit inkább érzek erőlködősnek. Remélem idén év végén kapunk valamit tőlük. Mustaine for President!
Idézet
 
 
+7 #2 Wild92 2014-01-06 13:21
Szívemből szóltál.
Idézet
 
 
+15 #1 Venomádi 2014-01-06 12:50
Tartom a tétet, hogy jó album, és egyedüliként a földön örülök neki, hogy bele mertek vágni ilyenbe is (Hol van még bendzsó Mega albumon?) Sőt állítom jobban is szól mint a 13, amit pl párszor meghallgattam és sok mindenre nem emlékszem belőle. Mondjuk ezen is van az a House Divided szám amitől hülyét kapok, összességében nekem rendben van. A Dont Turn your back pedig az egész újkori Mega egyik kiugró dala nálam. Szóval ennyit erről. Nem nekünk csinálják a zenét, te csak eldöntheted max, hogy kérsz belőle vagy sem, senki sem tuszkolja le a torkodon és állít oda hogy fikázd. Lassan 30 éves, vagy idősebb metal bandák máig aktívak, inkább kicsit érezzük megtisztelve magunkat, hogy fér még ki a csövön.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.