Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egyelőre nem kell megműteni James Murphyt

Egyelőre nem szükséges műtéti beavatkozást végezni James Murphyn, akinél ismét növekedésnek indult az agyából tíz éve eltávolított tumor maradványa, ám az egykori Testament, Death, Obituary satöbbi gitármester és stúdiós szakember intenzív gyógyszeres kezelésre szorul.

„Miután találkoztam az orvosommal, végre megkaptam az aktuális MRI leleteimet és egy kis előrejelzést is, mi várható a közeljövőben”, áll James közleményében. „A tumor csak egy kicsit nőtt, sebészeti beavatkozásra nincs szükség, és legalább most a sugárkezelés lehetőségét is kizárták. Az új burjánzásnak gyógyszeres kezeléssel próbálunk majd gátat vetni úgy, hogy növeljük a most szedett hormonképződés-gátló készítményem adagját, vagy áttérünk egy másik, jobb és sokkal drágább szerre, amivel kezelni lehet az állapotomat. Fél év múlva lesz egy újabb MRI-m, hogy meglássuk, hatott-e ez a módszer. A most felírt dózis azonban ki fog ütni gyakorlatilag egész napra, vagyis remélem, idővel áttérhetünk a másik gyógyszerre, amiből eleve kevesebbet kell beszedni, és kevesebb mellékhatással is bír.” Deron Miller, aki közösen dolgozott Jamesszel a World Under Blood zenekar debütáló albumán, a Tacticalon, máris elkezdett pénzt gyűjteni Murphy orvosi kezelésére, a gitárosnak ugyanis nincs egészségbiztosítása. Az e célra rendszeresített PayPal cím Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. . Az eddigi vizsgálatok költségét is az itt összegyűlt felajánlásokból, illetve saját pénzből fedezték.

Murphynél tíz évvel ezelőtt diagnosztizáltak rosszindulatú tumort, amely az agytörzsénél alakult ki. A gitároson sürgős, életmentő műtétet kellett végrehajtani 2001. szeptember 17-én Tampában, ám ennek során csupán a daganat 70 százalékát tudták eltávolítani, a maradékhoz ugyanis nem fértek volna hozzá James életének kockáztatása nélkül. Így a megmaradt 30 százalékot gyógyszeres kezelésekkel sorvasztották el. Murphynek élete végéig szednie kell az e célra felírt készítményeket.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Kiss Gábor (Shock!) 2011-10-21 20:32
Idézet - géza:
valószínű a tb-ről van szó, kint ezt nyilván máshogy nevezik, és az egézségbiztosít ás is teljesen máshogy működik. anno azt írták hogy chuck shchuldiner-nek sem volt egézségbiztosít ása, valószínű ez az államira vonatkozik. ha megnézzük itthon is rohangálhat pár olyan zenész/művész akinek nincs tb-je, bár úgy tudom ez kötelező.


Pont ez az. Amerikában nincs kötelező társadalombizto sítás, mint nálunk. Ergo, eldöntöd, akarsz.-e fizetni havi iksz dollárt ezért vagy nem. Én azt nem értem, ha egyszer már túlélt egy daganatos megbetegedést, ami bármikor kiújulhat, miért nem invesztált ebbe.
Ugyanakkor azt is el tudom képzelni, hogy mivel le kell nyilatkozni, hogy milyen betegségben szenved a szerződő fél, a kinti biztosítótársas ágok nem vállalták Murphyt, mondván túl rizikós ügyfél.
Idézet
 
 
-1 #2 géza 2011-10-21 12:02
valószínű a tb-ről van szó, kint ezt nyilván máshogy nevezik, és az egézségbiztosít ás is teljesen máshogy működik. anno azt írták hogy chuck shchuldiner-nek sem volt egézségbiztosít ása, valószínű ez az államira vonatkozik. ha megnézzük itthon is rohangálhat pár olyan zenész/művész akinek nincs tb-je, bár úgy tudom ez kötelező.
Idézet
 
 
+5 #1 Kiss Gábor (Shock!) 2011-10-21 11:34
Minden tiszteletem az övé, és tényleg mielőbbi gyógyulást kívánok neki, de azt azért megkérdezném tőle, mégis hogy gondolta, hogy bár agydaganata volt, mégse kell az az egészségbiztosí tás?
(Az persze más tészta, ha egy biztosító sem volt hajlandó leszerződni vele az előzmények ismeretében.)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.