Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Egy igazán embert próbáló időszak végére tettünk pontot a dallal”

Köddé vált címmel érkezett meg a Phrenia legújabb klipes dala, amely a módosult felállás bemutatkozását is jelenti egyben. A csapat második nagylemeze 2021-ben jelenik meg.

1230phrenia

Gőzerővel dolgozik második albumán a Phrenia, amely idén jelenik meg. A zenekar az elmúlt időszak margójára most a Köddé vált című számot mutatta be. „A 2020-as év hatalmas változásokat hozott magával mindenki számára, és ez alól csapatunk sem volt kivétel”, mondja a Phrenia. „A legnagyobb mind közül, hogy Nagy Zoltán, az énekesünk, screamerünk és frontemberünk bejelentette: maga mögött hagyja a színpadot, vele együtt pedig csapatunkat, hogy a magánéletére fókuszálhasson. Barátságunkat megtartva váltunk el egymástól, bennünk pedig hatalmas tűz égett, hogy ott folytassuk utunkat, ahol abbahagytuk. A megalakulás óta rengeteget változtunk, több tagcserén is átestünk, de most érezzük úgy, hogy megvan a végleges felállásunk. Zoli távozásával egy korszak zárult le a zenekar történetében, és egy új indult. Tagcsere helyett úgy döntöttünk, hogy a gitáros/énekesünk, Julian veszi át a stafétát, akinek a hangja már ismerősen cseng dallamos refrénjeinkből.”

A Köddé vált a zenekar 2020-ban felgyülemlett tapasztalatait foglalja össze. „Egy igazán embert próbáló időszak végére tettünk pontot a dallal, ezzel együtt új fejezetet is nyitottunk a zenekar történetében. Úgy éreztük, az egészséges folytatáshoz és továbblépéshez el kell engednünk mindazt, ami visszahúzhat bennünket, hogy egy erőteljes és rendíthetetlen csapattá váljunk. Az új dalt teljesen Julian dallamos éneke köré építettük, néhány új megoldást és zenei elemet felhasználva, a megszokott szárnyaló elektronikus hangzások mellett pedig komolyabb és sötétebb témákkal is kísérleteztünk. A sort folytatva ez a dal is magyar szöveget kapott. A videóklip igazi csapatmunka volt, minden részét saját kezűleg készítettük. Nagyon sokat ötleteltünk a jeleneteken, azon, hogy miként mutassuk be mozgóképes formában mindazt, amit érzünk.”

A Phrenia első lemeze, a Million Miles 2017-ben jött ki.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.