Shock!

november 30.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ebben a lemezben iszonyatos mennyiségű düh és frusztráció gyűlt össze”

Obedience School címmel bemutatta harmadik dalát augusztus elején érkező lemezéről a Dead Cross. Az agresszív hardcore/punkot toló zenekarban Dave Lombardo a főnök, a frontember pedig Mike Patton.

0505deadcross

Augusztus 4-én, Mike Patton Ipecac kiadójánál jelenik meg a Dead Cross első, a zenekar nevét viselő nagylemeze. A csapat két további tagja a nagyágyúk, azaz Patton és Dave Lombardo dobos mellett Justin Pearson basszusgitáros (The Locust, Retox, Head Wound City) és Michael Crain dobos (Retox, Festival Of Dead Deer). A Dead Cross eredetileg Gabe Serbian énekessel dolgozott, az ő helyére érkezett tavaly Patton, a lemez producere pedig Ross Robinson volt. Érdekesség ugyanakkor, hogy mivel a banda Serbiannel már felvette egyszer a dalokat, Patton éneksávjaihoz Robinsonnak már nem volt köze, Mike simán csak újból felénekelte a számokat a saját elképzelései mentén.

„Dave írt egy üzenetet, hogy csatlakozzak hozzájuk, én meg: mi, hogy én? Hmmm...", mondta belépéséről Mike a Rolling Stone-nak. „Nagyjából fél percet gondolkodtam a dolgon, aztán szarkasztikusan annyit válaszoltam: persze, meg tudom csinálni, de biztos, hogy engem akartok? Dave meg azt felelte, hogy én lennék az áloménekesük. Innentől kezdve már tényleg csak logisztika kérdése volt minden. Úgy döntöttem, hogy otthon, a pincestúdiómban veszem fel a témákat, ami passzol is a zenéhez, hiszen nem szabad, hogy túl polírozott legyen. Maga a lemez pedig számomra amolyan tradicionális hardcore-album. Nagyon lényegretörő, direkt és zsigeri. Itt nem játszom billentyűs hangszereken, nincsenek samplerek vagy nagyzenekari megoldások, csak annyi a lényeg, hogy mindent bele. Bizonyos tekintetben azokra a zenékre emlékeztet, amiken mindannyian felnőttünk annak idején: az Accüsedre, a Deep Woundra vagy a Siege-re, amik brutálisak, kompromisszum-mentesek és csak a lényegre szorítkoztak. Ismét nekiálltam hallgatni ezeket a zenekarokat, mielőtt ez az egész összejött, így ismét ott volt a vérkeringésemben ez a stílus, így végre lehetőségem nyílt felvenni egy albumot, ami olyan hatást kelt, mintha belevágnának egy ceruzát a szemedbe!"

„Maga a lemez mindössze 28 perces, és az ebben a vicces, hogy a Reign In Blood 29 perces volt", tette hozzá mindehhez Dave. „Ebben a lemezben is iszonyatos mennyiségű düh és frusztráció gyűlt össze, és ezt a dobolásomban is hallani. Egy hardcore-lemeznek így kell összeállnia. Ez az egyik legbrutálisabb anyag, amit valaha készítettem."

A már ismert Grave Slave és Seizure And Desist mellett most az Obedience School is meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
-3 #3 Csabika 2017-07-27 10:59
Idézet - ördöngös:
Mitől frusztráltak ezek az atomgazdag zenészek?

Biztosan szorulásuk, vagy aranyerük van!
Idézet
 
 
#2 GabTee 2017-07-26 06:39
Idézet - ördöngös:
Mitől frusztráltak ezek az atomgazdag zenészek?

Lehet, hogy mert anyád egy ezrest kért ötszáz helyett az análért.
Idézet
 
 
-6 #1 ördöngös 2017-07-25 15:55
Mitől frusztráltak ezek az atomgazdag zenészek?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.