Shock!

július 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Duff: „Mindenképpen azt szerettük volna, ha Izzy is velünk tart, még erősítőket is hozattunk neki”

0908izzyŐsszel ismét turnézni fog a Guns N’ Roses. Noha többen reménykednek benne, hogy ezúttal talán Izzy Stradlint is sikerül bevonniuk az aktivitásokba, Duff McKagan szavai alapján továbbra sem valószínű az ex-gitáros visszatérése…

Mint azt mi is alaposan dokumentáltuk az utóbbi években, Izzy Stradlin, a korai Guns N’ Roses egyik kreatív oszlopa azért nem tartott társaival a Not In This Lifetime turnén, mert kevesellte a neki felajánlott szerepet és pénzt. A csapat körei szerint ugyanakkor semmi sem indokolta, hogy Slashsel és Duff McKagannel egyenrangú státuszt kínáljanak neki. Ezzel együtt bizonyos források szerint Izzy még egy soundcheckre is elrepült a turné első szakaszában, de végül nem lépett színpadra társaival.

Duff McKagan basszer a Classic Rocknak adott friss interjújában most ismét beszélt Izzyről és az újjáalakulásból történt kimaradásáról. „Nem tudom, pontosan miért nem vállalta. Mindenképpen azt szerettük volna, ha ő is velünk tart, szerintem játszott is a gondolattal, de próbára végül sosem jött le. Pedig minden készen állt, még erősítőket is hozattunk neki… Aztán lement a próbák első hónapja, és nem történt semmi. A második hónapban szóltunk neki: Iz, lassan itt az idő… Aztán a harmadik hónapban sem történt semmi. Szerintem nem akart részt venni egy ekkora méretű és ennyire hosszú turnén. És ugyan imádom a csávót, de azt kell mondanom: Richard Fortus elképesztően jó gitáros, és nem is akarhattunk volna nála jobbat.”

A hamarosan új szólóalbummal jelentkező Duffot természetesen egy esetleges új Guns-lemezről is megkérdezték, de kitért a válasz elől. „Ennél a zenekarnál sosem tudhatsz előre semmit. Nálunk ez így működik, és én is így állok hozzá. De alakulnak a dolgok. Zenészi és dalszerzési szempontból is egyaránt mindenki csúcsformában van. Túl vagyunk a turnén, rengeteget játszottunk együtt, tisztában vagyunk az erősségeinkkel, és mi magunk is várjuk a folytatást. Most, hogy elkészítettem ezt a szólóalbumot, ami lágyabb, kurvára várom, hogy ismét nyomjam a rockot. Ez a válaszom.”

 

Hozzászólások 

 
#1 rockart 2019-05-15 20:27
Na, az újabb "csöpögtessünk egy kis információt" a készülő új albumról, meg akkor már a saját szólóalbumot is lehet újra promotálni, és ezzel a rajongótábor figyelmét újra, és újra éberen tartani, nehogy megfeledkezzene k a dolgokról. :-D És az is milyen érdekes, hogy pont Duff szólalt meg...Tud ez a GN'R marketing gépezet valamit, a jó életbe! :-D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.