Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Duff: „Mindenképpen azt szerettük volna, ha Izzy is velünk tart, még erősítőket is hozattunk neki”

0908izzyŐsszel ismét turnézni fog a Guns N’ Roses. Noha többen reménykednek benne, hogy ezúttal talán Izzy Stradlint is sikerül bevonniuk az aktivitásokba, Duff McKagan szavai alapján továbbra sem valószínű az ex-gitáros visszatérése…

Mint azt mi is alaposan dokumentáltuk az utóbbi években, Izzy Stradlin, a korai Guns N’ Roses egyik kreatív oszlopa azért nem tartott társaival a Not In This Lifetime turnén, mert kevesellte a neki felajánlott szerepet és pénzt. A csapat körei szerint ugyanakkor semmi sem indokolta, hogy Slashsel és Duff McKagannel egyenrangú státuszt kínáljanak neki. Ezzel együtt bizonyos források szerint Izzy még egy soundcheckre is elrepült a turné első szakaszában, de végül nem lépett színpadra társaival.

Duff McKagan basszer a Classic Rocknak adott friss interjújában most ismét beszélt Izzyről és az újjáalakulásból történt kimaradásáról. „Nem tudom, pontosan miért nem vállalta. Mindenképpen azt szerettük volna, ha ő is velünk tart, szerintem játszott is a gondolattal, de próbára végül sosem jött le. Pedig minden készen állt, még erősítőket is hozattunk neki… Aztán lement a próbák első hónapja, és nem történt semmi. A második hónapban szóltunk neki: Iz, lassan itt az idő… Aztán a harmadik hónapban sem történt semmi. Szerintem nem akart részt venni egy ekkora méretű és ennyire hosszú turnén. És ugyan imádom a csávót, de azt kell mondanom: Richard Fortus elképesztően jó gitáros, és nem is akarhattunk volna nála jobbat.”

A hamarosan új szólóalbummal jelentkező Duffot természetesen egy esetleges új Guns-lemezről is megkérdezték, de kitért a válasz elől. „Ennél a zenekarnál sosem tudhatsz előre semmit. Nálunk ez így működik, és én is így állok hozzá. De alakulnak a dolgok. Zenészi és dalszerzési szempontból is egyaránt mindenki csúcsformában van. Túl vagyunk a turnén, rengeteget játszottunk együtt, tisztában vagyunk az erősségeinkkel, és mi magunk is várjuk a folytatást. Most, hogy elkészítettem ezt a szólóalbumot, ami lágyabb, kurvára várom, hogy ismét nyomjam a rockot. Ez a válaszom.”

 

Hozzászólások 

 
#1 rockart 2019-05-15 20:27
Na, az újabb "csöpögtessünk egy kis információt" a készülő új albumról, meg akkor már a saját szólóalbumot is lehet újra promotálni, és ezzel a rajongótábor figyelmét újra, és újra éberen tartani, nehogy megfeledkezzene k a dolgokról. :-D És az is milyen érdekes, hogy pont Duff szólalt meg...Tud ez a GN'R marketing gépezet valamit, a jó életbe! :-D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.