Shock!

május 26.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A dalok az én igazságomat mondják el”

Május 31-én jelenik meg Duff McKagan új szólóalbuma. A Tendernessről most a Don't Look Behind You című szerzeményt is bemutatták.

0321duff

Elkészült új szólóalbumának munkálataival Duff McKagan, aki tavaly március óta dolgozott kisebb-nagyobb megszakításokkal Shooter Jennings producerrel és társszerzővel az anyagon. Most már azt is tudni, hogy az album címe Tenderness lesz, és a tavasz utolsó napján kerül a boltokba „Írtam pár cikket különböző történelmi helyekről, amelyeken a legutóbbi turnén fordultam meg, és az emberek folyamatosan kérdezgették, hogy ezekről szól-e majd a következő könyvem", mondja a basszer. „De egy láthatatlan és elnyomhatatlan erő arra indított, hogy inkább kis címkéket írjak tele amolyan elmélkedős prózákkal, kis azonnali reakciókkal. A szomorúság, a düh, a félelem, a zűrzavar és a megosztottság, amelyet megtapasztaltam az elmúlt két és fél évben, miközben körbeutaztam a földgolyónkat, végül dalokba kényszerítette ezeket a szavakat. A dalok az én igazságomat mondják el – remélhetőleg terjednek majd, és mindnyájunkon segítenek. A lányaimért teszem ezt, és a hely iránti szeretetből, ahol felnőttem. Őszintén úgy érzem, hogy most ezt kell tennem és elmondanom."

duffmckagan_cA dallista az alábbi lesz:

01. Tenderness
02. It's Not Too Late
03. Wasted Heart
04. Falling Down
05. Last September
06. Chip Away
07. Cold Outside
08. Feel
09. Breaking Rocks
10. Parkland
11. Don't Look Behind You

A már ismert két dal után most a Don't Look Behind You is meghallgatható a Spotify-on. A Guns N' Roses basszerének mindezidáig egyetlen szólóalbuma jelent meg 1993-ban, Believe In Me címmel: noha 1999-ben elkészült a Beautiful Disease című folytatás, ez végül sosem jelent meg hivatalosan. Duff a Believe In Me óta mindössze egy EP-t adott ki a saját neve alatt How To Be A Man címmel, 2015-ben, amely azévi How To Be A Man (And Other Illusions) című könyvének kísérőzenéjét tartalmazta.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.