Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dropkick Murphys, Protest The Hero és Sick Of It All a Parkban, Biohazard Balatonszemesen

0228soiaMost már biztos, hogy hardcore-ban erős lesz a 2014-es nyár Magyarországon: a Budapest Park a Sick Of It Allt, a Dropkick Murphyst és a gyökereit tekintve szintén a műfajhoz húzó, de attól már elég messze járó Protest The Herót, a balatonszemesi Rock Beach fesztivál pedig a Biohazardot látja majd vendégül.

Június 17-én első magyarországi koncertjét adja a Budapest Park színpadán a Dropkick Murphys. Az amerikai írek legemblematikusabb zenekarának közel húszéves múltja alapjaiban határozza meg a folklór és a punk kapcsolatát, hiszen a pörgős ütemek és a táncolható dallamok korábban nem találkozhattak ilyen hatásos formában. A zenekar a Signed And Sealed In Blood apropóján adja újabb hazai koncertjét, ami nem csak a nyár egyik legnagyobb bulijának ígérkezik, hanem kihagyhatatlan és hiánypótló élmény lesz rajongóknak és érdeklődőknek egyaránt.

Januári teltházas koncertjét követően a nyári szezonban sem hagyja kallódni odaadó magyar közönségét a kanadai Protest The Hero legénysége, és napjaink legizgalmasabb progresszív metalzenekara július 1-jén újfent bizonyítani fogja a Park színpadán, hogy méltók arra a kiemelt figyelemre, ami immáron hatodik éve követi őket. A Protest The Hero hangszeres tudása és önfeledt előadásmódja a koncerteken mutatkozik meg igazán. A képlet pedig kikezdhetetlen: a Protest The Hero imádja a magyar közönséget, a magyar közönség meg napjaink egyik legeredetibb, végtelenül zenei és humoros keményzenei bandája iránt érzi ugyanezt.

A Hatebreed tavalyi koncertjének hangos sikerét követően az idei szezon sem maradhat hardcore/punk buli nélkül a Parkban, így hát véssétek be a naptárba, hogy július 22-én hosszú kihagyást követően ismét Budapestre látogat a NYHC legenda, a Sick Of It All (a képen). A Koller testvérek életműve páratlanul fedi le a műfaj elmúlt harminc évének változásait, hiszen a '80-as évek végén alakult banda hangzásában is annyi hatás vált meghatározóvá, hogy minden egyes lemez egyfajta korlenyomatnak is tekinthető. Ami várható: amit a fővárosi közönség legutóbb négy éve élhetett át, azt most új programmal, és feltehetően új lemezzel is bővíti a Park színpadára visszatérő hardcore/punk zenekar.

És ha mindez nem lenne elég: ugyan a hazai szervezők részéről még nem érkezett hivatalos bejelentés, a Biohazard már kirakta a saját Facebookjára, hogy július 27-én ők is ott lesznek a tavaly debütált, professzionális körülményeivel mindenkit elismerésre késztetett Rock Beach Fesztivál idei kiadásán, amelyet július 24-27. között rendeznek meg.

 

Hozzászólások 

 
#3 Draveczki-Ury Ádám 2014-03-01 06:06
Valóban. Itt most kivételesen nem mi voltunk figyelmetlenek, az alap sajtóközlemény volt hibás. Javítottam, köszi.
Idézet
 
 
+3 #2 DKM 2014-02-28 19:16
Igen, 2001-ben, talan a Mega Pubban. Akkor meg nem voltak ennyire ismertek (en sem voltam ott 2001-ben).
Idézet
 
 
+5 #1 Zoli 2014-02-28 17:49
Szerintem a Dropkick járt már Magyarországon.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.