Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Downing és Binks is fellépett a Judas Priesttel a RNR Hall Of Fame idei gáláján

Ismét K.K. Downinggal és Les Binksszel állt színpadra a Judas Priest. Az apropót az szolgáltatatta, hogy az úgynevezett kiválósági díj révén végre bekerült a csapat a Rock And Roll Hall Of Fame-be.

1106jp

November 5-én, kaliforniai idő szerint szombat este rendezték meg a Los Angeles-i Microsoft Theaterben az idei Rock And Roll Hall Of Fame gálát. Idén a szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján Eminem, Dolly Parton, a Duran Duran, Lionel Richie, Pat Benatar, a Eurythmics és Carly Simon került be a dicsőségcsarnokba, de úgynevezett kiválósági díjban részesült a Judas Priest is. A zenekar tagságából Glenn Tipton és K.K. Downing gitárost, Rob Halford énekest, Ian Hill basszert, illetve Les Binks, Scott Travis és – posztumusz – Dave Holland dobost iktatták be a dicsőségcsarnokba, tehát Tim „Ripper" Owens énekes, illetve a jelenlegi turnéfelállás két gitárosa, Richie Faulkner és Andy Sneap egyaránt kimaradt.

1106jp2

A Priest gálafellépését és kitüntetését Alice Cooper vezette fel a helyszínen, a zenekar pedig háromszámos egyveleget játszott legnagyobb slágereiből, a You’ve Got Another Thing Comin’-ból, a Breaking The Law-ból és a Living After Midnightból. Halfordhoz, Hillhez, Travishez és Faulknerhez a turnézástól Parkinson-kórja miatt néhány alkalmi vendégeskedést leszámítva visszavonult Tipton is csatlakozott, ám az igazi különlegességet mégis Downing és Binks vendégeskedése jelentette. K.K. fellépése a Priesttel már csak azért sem tűnt előzetesen magától értetődőnek, mert a gitáros a bandából történt több mint egy évtizeddel ezelőtti kiszállása óta nem bánt szűkmarkúan az egykori zenésztársait illető barátságtalan nyilatkozatokkal. Downing magyarul is megjelent önéletrajzi kötete, az Éjjel-nappal Judas Priest sem festett éppen kedvező képet Tiptonról, illetve utóbbi élettársáról, a zenekar menedzseréről, Jayne Andrewsról. K.K. ezzel párhuzamosan azt is sérelmezte, hogy nem hívták vissza a zenekarba, amikor 2018-ban nyilvánosságra került Glenn megbetegedésének ténye, és hogy innentől csupán alkalmi jelleggel tud majd fellépni a csapattal.

A Judas Priest nyáron Budapesten is koncertezett, de 2023. május 17-én ismét Magyarországon játszanak Ozzy Osbourne vendégeként. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.