Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Down: nincs dráma, jövő hétfőtől máris stúdióznak

1003downNem akasztotta meg a Down tevékenységét Kirk Windstein gitáros távozása: a csapat teljes egészében megírta az új EP anyagát, és jövő hétfőtől stúdióba is vonulnak, így a végeredmény már akár 2014 elején kijöhet. Windstein a netes pletykákra reagálva ismét leszögezte: baráti légkörben távozott a zenekarból.

„Nagyjából az első EP folytatása az anyag, de kicsit… hogy is fogalmazzak, nem mondanám azt, hogy agresszívebb, de mindenképpen akadnak rajta igen furcsa gitártémák”, mondja a Down következő kiadványáról Pepper Keenan gitáros a brit Metal Hammernek. „És elég groove-os is. Sok időt töltöttünk azzal, hogy stílusilag egymáshoz passzintsuk a dalokat, és akadtak olyanok is, amelyek nem illettek az összképbe. Ezeket most félretettük, és egy következő EP-n kapnak majd helyet. A mostaniban mindenesetre szupersúlyos lüktetés rejlik. Az egész zenekar nagyon izgatott a dalok miatt… Nagyjából úgy írtuk a nótákat, mint a NOLA idejében: mindenkinek volt pár riffje, összejöttünk egy szobában, és kiráztuk magunkból a dalokat, mint a régi szép időkben. Végigmentünk mindenki ötletein, egyikünk témáit sem hagytuk ki, és ez az egész végül nagyon kerek, lehengerlő számokat eredményezett. Igazság szerint néhányan a csapatból meg is lepődtek, hogy mennyire bennünk van még mindig az a bizonyos valami…”

A Down október 7-étől stúdiózik Phil Anselmo New Orleans-i stúdiójában, a Nodferatu’s Lairben, vagyis a munka már a jövő héten megindul az új EP-n, és – noha a csapatnál sosem érdemes mérget venni a határidőkre – amennyiben minden a tervek szerint halad, már 2014 elején a boltokba kerülhet a tavaly ősszel kiadott The Purple EP utódja. Az új anyag a borító kivitelezésében is hasonló lesz az előző minialbumhoz. Mint az tegnap hivatalosan is kiderült, a mostani jammelésben Kirk Windstein gitáros már nem vesz részt, helyette Bobby Landgraf, a zenekar új gitárosa játszik a bandában.

A neten természetesen egyből megindult a pletykagyártás Kirk távozásának vélt hátteréről, Windstein azonban a Facebookon ismét leszögezte: semmiféle dráma nem történt, továbbra is barátok a Down tagjaival. „Tényleg elegem van abból, hogy ezeket a nem hivatalos közléseket kell olvasnom a távozásomról… Közös döntést hoztunk, méghozzá baráti döntést. Most akkor végre elkezdhetem a Crowbar többi tagjával írni az új lemezt, illetve lehetséges lenne, hogy a tesóim a Downban szintén nekifogjanak az új EP munkálatainak, hogy leszállítsuk a zenét, ami örömöt okoz nektek? Mert kizárólag ez számít igazán!”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.