Shock!

május 24.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Dave megbízható barát volt a magánéletben, illetve megbízható zenész úgy a színpadon, mint a stúdióban”

Szűkszavú közleményben búcsúzott el egykori dobosától a Judas Priest. Dave Holland 69 évesen, a múlt héten hunyt el Spanyolországban.

0414jp3

Szexuális bűncselekménye és börtönbüntetése miatt a Judas Priest érthetően nem nagyon hangoztatta az elmúlt időszakban, hogy legsikeresebb korszakukban egy bizonyos Dave Holland dobolt náluk, ám a Firepower című új album márciusi megjelenésére készülő csapat azért szerencsére nem próbál úgy tenni, mintha a múlt meg sem történt volna. „Sajnálattal értesültünk Dave Holland távozásáról", áll a zenekar közleményében. „A zenekarral való munkája utáni tettei ellenére a vele töltött éveink a csapat legproduktívabb, legsikeresebb időszakai közé tartoztak, és már csak ezért is hiányozni fog."

Szintén közleményben búcsúztatta volt zenésztársát a Priestből 2011 tavaszán kilépett K.K. Downing. „Mély sajnálattal kell beletörődnöm Dave Holland hirtelen és váratlan halálába. Dave megbízható barát volt a magánéletben, illetve megbízható zenész úgy a színpadon, mint a stúdióban. Mindig jó szívvel gondolok vissza a számtalan közösen lejátszott koncertre, a közösen készített lemezekre, és mindig hálás leszek neki mindazért, amit kitörölhetetlenül hozzátett a Judas Priesthez. Őszinte részvétem a szeretteinek, családjának és barátainak, illetve a rajongóknak is, akik olyannyira értékelték Dave zenei tehetségét és élete munkáját."

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.