Shock!

április 21.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Culling: megérkezett a Lamb Of God új EP-jének másik kiadatlan dala is

Tegnap új EP-vel jelentkezett a Lamb Of God. A két ismeretlen számot is rejtő The Duke egy leukémiában elhunyt régi rajongójuknak állít emléket, és most a Culling című szám is meghallgatható róla.

0521log

Egy nagy rajongójának, Wayne Fordnak ajánlja új EP-jét a richmondi Lamb Of God. Wayne-nél 2010-ben diagnosztizáltak leukémiát, és öt évvel később, 33 éves korában hunyt el, miközben a zenekar éppen a tavalyi VII: Sturm Und Drang lemezt rögzítette. „Miközben készítettük az albumot, megkérdeztem Wayne-t, hogy van-e bármi, amit el szeretne mondani a világnak, néhány szó, amely alapján szeretné, ha emlékeznének rá”, mondja Randy Blythe énekes. „Azt találtam ki, hogy felveszem, amint elmondja ezeket telefonon, aztán valahogy beépítjük a lemezbe, vagy netán bedolgozom a szavait valamelyik szövegbe. Azt mondta, tök jó az ötlet, hadd gondolkodjon rajta kicsit, de aztán már nem jött szóba többször a dolog. Nem tudom, hogy végül nem akarta, vagy nem érezte úgy, hogy lenne mit mondania, de mindenképpen tisztelegni akartam előtte. Szerettem volna, ha megmarad ennek az embernek az emléke, aki a saját halála szemébe nézve is végig kiegyensúlyozott és összeszedett marad, méghozzá annak a zenekarnak a muzsikájában, amit olyannyira szeretett.”

A The Duke címadó dalának szövegét ennek alapján konkrétan Wayne története ihlette, és a csapat még a legutóbbi album számaival egyetemben rögzítette, akárcsak a minialbumra felkerülő másik új szerzeményt, a Cullingot, amelyet most szintén bemutatott a zenekar. Az EP-re emellett a Still Echoes, a 512 és az Engage The Fear Machine koncertfelvételei került fel, előbbi kettő a Rock Am Ringről, utóbbi a Bonnaroo fesztiválról.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.