Shock!

november 24.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Csaknem húsz év után ismét a nyilvánosság elé áll Vinnie Vincent

Vinnie Vincent lesz a jövő évi atlantai KISS Expo díszvendége. A zenekar ’80-as évek elején alkalmazott szólógitárosa, számos KISS-fanatikus örök és überelhetetlen kedvence emberemlékezet óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Kisebbfajta szenzáció vár a 2018. január 19-20-án megrendezendő KISS Expo látogatóira Atlantában, a szervezők ugyanis bejelentették: a rendezvény díszvendége Vinnie Vincent lesz. Mindez azért nagy hír, mert a gitáros a ’90-es évek második felében jelent meg utoljára a nyilvánosság előtt, azóta gyakorlatilag elvonultan, remeteként él, és csak akkor hallottunk róla, amikor éppen jogi vitákba keveredett a KISS-szel, illetve amikor pár évvel ezelőtt, egy elvadult otthoni veszekedést követően őrizetbe vették a rendőrök. A 65 éves Vincent a gálán részt vesz egy VIP meet & greeten, majd a gála főnapján egész nap a helyszínen tartózkodik majd, és közönségtalálkozókon, pódiumbeszélgetéseken teszi majd tiszteletét.

Vincent a KISS második szólógitárosaként Ace Frehley távozását követően került be a csapatba, és egyben ő lett a banda utolsó zenésze, aki saját arcfestést kapott, mielőtt a tagok közel másfél évtizedre elhagyták volna a sminket. Először az 1982-es Creatures Of The Night albumon játszott, de ott még hivatalosan Frehleyt jelölték a borítón, Vinnie teljes jogú, hivatalos tagként csak az egy évvel későbbi Lick It Up albumon debütálhatott a zenekar gitárosaként. Utóbbi anyag tíz dalából nyolcban társszerzőként is szerepelt, ám hiába tudott érdemben hozzátenni a KISS zenéjéhez, képtelen volt megegyezni az anyagiakban Paul Stanley-vel és Gene Simmonsszal, és a színpadi produkció kapcsán is komoly nézeteltérések támadtak közöttük (ezek közül az egyik majdnem verekedésbe is torkollott Stanley-vel), így útjaik már a következő évben elváltak egymástól.

Vincent a KISS után két kiváló, de csak mérsékelten sikeres szólóalbumot készített Invasion nevű saját zenekarával, majd a '90-es évek elején kibékült a Stanley – Simmons párossal, és írtak is közösen pár dalt az 1992-es Revenge albumra. Nem sokkal később megint összevesztek, Vinnie pedig az évtized végén be is perelte volt társait bizonyos szerinte elmaradt kifizetések miatt. Keresetét a bíróság utóbb elutasította, és a gitárosnak több mint 81 ezer dollár perköltséget kellett megtérítenie.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Legfrissebb galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.