Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Őrizetbe vették a KISS egykori szólógitárosát

A múlt hétvégén Tennessee-ben őrizetbe vették Vinnie Vincent gitárost, aki leginkább arról ismert, hogy annak idején ő gitározott a KISS Lick It Up nagylemezén, majd később mérsékelten sikeres szólókarriert futott be. Az 58 éves Vincent a gyanú szerint bántalmazta feleségét.

Vinnie Vincent, polgári nevén Vincent John Cusano 44 éves felesége, Diane Cusado maga szökött a helyi rendőrségre, miután összeveszett férjével valamilyen közelebbről meg nem határozott „női témán". Vincent a nő szerint arcon ütötte, majd további négy alkalommal is a földre lökte őt, utána pedig a vita hevében összetört üvegek cserepein húzta végig házuk padlóján. A rendőrök kiszálltak a helyszínre és őrizetbe vették Vinnie-t, aki másnap reggel mehetett haza, miután letette a 10 ezer dolláros óvadékot. Feleségének sérüléseit a kórházban látták el, azóta már őt is kiengedték. Az ügy tárgyalására június 23-án kerül sor. A törvény emberei egyébként négy lezárt kukát is találtak Vincenték házában, benne halott kutyák tetemeivel. Diane szerint az állatokkal a pár egyik agresszív saját ebe végzett.

Vincent a KISS második szólógitárosa volt, Ace Frehley távozását követően került be a csapatba, és egyben ő lett a banda utolsó zenésze, aki saját arcfestést kapott, mielőtt a tagok közel másfél évtizedre elhagyták volna a sminket. Először az 1982-es Creatures Of The Night albumon játszott, de ott még hivatalosan Frehleyt jelölték a borítón, Vinnie teljes jogú, hivatalos tagként csak az egy évvel későbbi Lick It Up albumon debütálhatott a zenekar gitárosaként. Utóbbi anyag tíz dalából nyolcban társszerzőként is szerepelt, ám hiába tudott érdemben hozzátenni a KISS zenéjéhez, képtelen volt megegyezni az anyagiakban Paul Stanley-vel és Gene Simmonsszal, és a színpadi produkció kapcsán is komoly nézeteltérések támadtak közöttük (ezek közül az egyik majdnem verekedésbe is torkollott Stanley-vel), így útjaik már a következő évben elváltak egymástól.

Vincent a KISS után két kiváló, de csak mérsékelten sikeres szólóalbumot készített Invasion nevű saját zenekarával, majd a '90-es évek elején kibékült a Stanley – Simmons párossal, és írtak is közösen pár dalt az 1992-es Revenge albumra. Nem sokkal később megint összevesztek, Vinnie pedig az évtized végén be is perelte volt társait bizonyos szerinte elmaradt kifizetések miatt. Keresetét a bíróság utóbb elutasította, és a gitárosnak több mint 81 ezer dollár perköltséget kellett megtérítenie.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.