Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Csak múlt csütörtökön dőlt el, hogy Tipton nem indul turnéra a Priesttel

A hét legkellemetlenebb híre eddig mindenképpen Glenn Tipton bejelentése volt arról, hogy nem turnézik tovább a Judas Priesttel. Rob Halford szerint a döntés valójában egyáltalán nem régi, sőt, éppen ellenkezőleg…

judas_priest_k2015_05

Parkinson-kórja miatt abbahagyja az aktív koncertezést Glenn Tipton, helyén a március 9-én megjelenő Firepower lemez producere, a Hell gitárosa, Andy Sneap gitározik majd az aktuális turnén – jelentette be hétfőn a Judas Priest. A szomorú hír kapcsán Rob Halford már pár órával később interjút adott a The Quietusnak, és mint elárulta, Tipton döntése nagyon is friss: mindössze öt nappal a bejelentés előtt született meg. „Glenn tíz éve harcol a betegséggel, és nem engedte, hogy bármilyen tekintetben is az útjába álljon”, mondta az énekes. „Tud gitározni továbbra is, de a Priest nehezebb dalai, amelyeknek mindenképpen szerepelniük kell a koncertprogramban, már kicsit bonyolultak számára. Így a lehető legnagyobb dolog tőle – és ezért igazi hős számunkra Glenn – az volt, hogy úgy döntött: inkább Andy Sneap játsszon helyette a turnén. Mind jól ismerjük Andyt, aki azonnal igent is mondott Glenn kérésére.”

Halford szerint a Parkinson-kór eddig nem annyira érintette Tipton mindennapjait, illetve ő is megerősítette, amit a gitáros kiemelt: Glenn nem lépett ki a Judas Priestből, és gyakorlatilag a Firepower turné akármelyik állomásán színpadra léphet majd a zenekarral, ha éppen úgy tartja kedve. „Alig várom, hogy váratlanul felbukkanjon a világ akármelyik pontján, és elnyomja velünk a Living After Midnightot, a Breaking The Law-t, ezeket a típusú nótákat. Igazán különleges pillanatok lesznek ezek. Lehet, hogy az első bulira jön el, lehet, hogy az utolsóra, még mi sem tudjuk. De nagy öröm, hogy Glenn továbbra is játszik, hogy továbbra is velünk van, és épp olyan izgatott a Firepower megjelenése miatt, mint mi. Még nyitott kérdés, milyen mértékig vesz részt a turnén, ugyanis egyelőre mi is csak emésztjük ezt az egészet. Csupán múlt csütörtökön döntötte el véglegesen, hogy nem tudja magát teljes mértékben elkötelezni a turné mellett. Vagyis jelenleg még csak vizsgáljuk a lehetőségeket. Másrészt ma már elképesztően előrehaladott gyógyszerek is léteznek, amelyek segíthetnek a betegeken, szóval a dolognak ez a része Glenn számára is folyamatban lévő ügy. Szóval ki tudja? Lehet, hogy jövőre vagy az azt követő évben már teljesen más lesz a helyzet. Közben pedig, ahogy mondtuk, Glenn akárhol, akármikor felbukkanhat.”

judaspriest_cA Firepower lemez dallistája az alábbi:

01. Firepower
02. Lightning Strike
03. Evil Never Dies
04. Never The Heroes
05. Necromancer
06. Children of the Sun
07. Guardians
08. Rising From Ruins
09. Flame Thrower
10. Spectre
11. Traitors Gate
12. No Surrender
13. Lone Wolf
14. Sea of Red

A Priest július 24-én ismét eljut Magyarországra: Rob Halfordék a Papp László Sportarénában játszanak majd, immáron tehát Andy Sneappel Tipton posztján. A budapesti koncertre jegyek a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül kaphatók. A normál belépők mellett limitált számú, közvetlenül a színpad elé szóló kiemelt állójegy is vásárolható a bulira. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
-1 #2 Gerstmayer Zoltán 2018-02-16 21:53
És az utód is nagyon nagy zenész, nézzetek, hallgassatok utána!
Idézet
 
 
+1 #1 ez 2018-02-14 18:24
Igen így is meg lehet oldani, gondolok itt a Slayer Hannemann történésre.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.