Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem turnézik tovább a Judas Priesttel Glenn Tipton

1025tiptonK.K. Downing után Glenn Tiptontól is búcsút kell vennie a Judas Priest táborának: a gitáros ugyan nem távozik a zenekarból, de előrehaladott Parkinson-kórja miatt az aktuális Firepower lemez turnéján – így a júliusi magyar koncerten is – már Andy Sneap helyettesíti majd.

Meglepő bejelentést tett a Judas Priest: Glenn Tipton, a csapat 70 éves gitárosa nem lesz ott a márciusban megjelenő Firepower lemez turnéján, illetőleg a jövőbeni koncertsorozatokon sem. Az okot a zenész Parkinson-kórja jelenti, amelyet tíz éve diagnosztizáltak Tiptonnál. „Glenn jelenleg képes zenélni és elgitározni a Priest kevésbé komoly kihívást jelentő dalait, de a Parkinson-kór előrehaladtának természete miatt szeretné tudatni a rajongókkal: nem fog turnézni a zenekarral”, áll a csapat közleményében. „A show-nak azonban a metal szellemiségének megfelelően folytatódnia kell, így Glenn azt kérte a Priest producerétől és a Hell gitárosától, Andy Sneaptől, hogy a koncerteken ő tartsa helyette magasra a zászlót.”

„Szeretném, ha mindenki tudná: nagyon fontos, hogy a Judas Priest turnéja megfelelően lemenjen, és azt is, hogy nem hagyom ott a csapatot”, szögezi le Tipton. „Egyszerűen csak megváltozott a szerepem. Nem zárom ki annak esélyét, hogy ha képesnek érzem magam rá, akkor kiálljak a színpadra, és elzúzzak egy kis Priestet. Nagyon várom, hogy valamikor, a nem túl távoli jövőben ismét találkozzam veletek, csodás metalmániákusokkal.” „Az évek során tanúi lehettünk Glenn céltudatosságának és szilárd elkötelezettségének, a dalszerzés, a stúdiózás és a koncertezés során egyaránt megmutatkozott szenvedélye és hite önmagában. Igazi metalhős!”, így a zenekar. „Nem lepődtünk meg azon javaslatán, hogy csináljuk meg a Firepower turnét, és szeretnénk megköszönni, hogy Andy csatlakozik hozzánk. Így Glenn kérése is teljesülhet. Alig várjuk, hogy bármikor, bárhol ő is csatlakozzon hozzánk a turnén. Szeretünk, Glenn!”

A Parkinson-kór főleg idős korban hatalmasodik el a betegeken, és megjelenési formái igen változatosak: egyeseknél csak enyhe kézremegésben manifesztálódik, másokra azonban teljes fizikai és szellemi leépülés vár. Pat Torpey, a Mr. Big dobosa például a kórral összefüggő komplikációk következtében hunyt el a múlt héten, mindössze 64 éves korában. A betegség pontos oka nem ismert, gyógymódja az orvostudomány jelenlegi állása szerint nincs.

A Firepower lemez március 9-én jelenik meg, és a csapat ezzel párhuzamosan már turnézik is Észak-Amerikában, méghozzá a Saxon és a Black Star Riders vendégeskedése mellett, Európa pedig a fesztiválszezonban kerül terítékre. Jó hír, hogy a Priest július 24-én ismét eljut Magyarországra: Rob Halfordék a Papp László Sportarénában játszanak majd, eszerint már Andy Sneappel Tipton helyén. A budapesti koncertre jegyek a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül kaphatók. A normál belépők mellett limitált számú, közvetlenül a színpad elé szóló kiemelt állójegy is vásárolható a bulira. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+4 #12 janomano 2018-02-13 14:41
Storm warning but there's no fear
Idézet
 
 
+7 #11 Kondi István 2018-02-12 22:41
Hm, szomorú hogy ilyen hírt kell olvasnom rögtön a hét elején. Róluk is csak azt tudom mondani mint a Sabbath esetében is: tisztességgel, méltósággal, így kell befejezni. Az életmű pedig magáért beszél. A napokban hallgattam meg a British steel-Screaming-Defenders lemezhármast, és csak ismételni tudom magam: ez az a zene ami 100 év múlva is ZENE lesz. Nagyon örültem, hogy láthattam őket Prágában '15-ben (a Szigetes bulit így utólag sajnálom hogy kihagytam), de természetesen ott leszek a pesti koncerten is, már várom, akárcsak az új lemezt is. Ha a többi dal is olyan lesz, mint a címadó vagy a Lightning strikes, szerintem méltó befejezése lesz a zenekar történetének.
Idézet
 
 
+5 #10 19EmpEroR75 2018-02-12 21:32
A megjelenésig még van egy hónap. Akár még be is jelenthetik, hogy ez a turné az utolsó lesz. Az új lemez várhatóan jó lesz, 2011-ben vonult vissza Downing, most jelentette be Tipton. Erre a speciális körútra csatlakozhatna mindkettő pár dal erejéig, amennyire az egészségük engedi. A közleményben szerepel is, hogy Tipton elvileg csatlakozhat bármikor, bárhol, mert a "Priest kevésbé komoly kihívást jelentő dalait" még képes elgitározni, de kérdés, mi lesz évek múlva? Milyen állapotban lesz akkor? Még egy lemez nem hiszem, hogy bennük lenne még, főleg ha a 4 éves megjelenést tartják, mint eddig (és ne feledjük, 71 lesz ebben az esetben Halford és Hill). Bármennyire nem ezt szeretném, de ellenkező esetben szerintem kifutnak az időből. Csatlakozva Ádámhoz és kamikázéhoz, szerintem is itt a megfelelő pillanat. És ebben az esetben nem olyan irreális a 2-3 év. Tudom, nem ez egy búcsúturné bejelentésének a megszokott módja, de a körülmények is elég speciálisak.
Szar ezt leírni, mert az első, legfontosabb hatásaim egyikéről írok most. De sajnos mindenkinél eljön ez a pillanat.
Idézet
 
 
+10 #9 BahnScorper 2018-02-12 19:28
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Szerintem lemegy ez a turné most két-három év alatt, aztán annyi.


Szerintem meg ilyen körülmények között ez nem lesz két-három év. Tavasszal pont az USA és Kanada lesz nekik napirenden, aztán az európai turnénak is elég bőséges lesz a helyszínkínálat a. Ha ehhez még ősszel hozzácsapnak pár japán és angol fellépést, utána már könnyen bezárhatják végleg a boltot. És ez nemcsak a koncertekre igaz... lehet, hogy a stúdiózást még bevállalná Tipton, de azok az idők is már elmúltak, mikor két év alatt három lemez is kijött tőlük, a következő 4-5 évben pedig nem lesznek fiatalabbak...

És ha Downing vissza is jönne, akkor sem ő volt az igazi főnök, szóval az már nagyon pótcselekvés lenne. Szar dolog ez az öregedés, de sajnos ez van...
Idézet
 
 
+12 #8 Draveczki-Ury Ádám 2018-02-12 18:12
Idézet - kamikaze:
Ha nem tudják valahogy visszacsábítani K.K-t, szerintem vége, be kéne fejezniük. Úgyis belengették már évekkel ezelőtt, hogy utolsó turné stb.. Most meg vélhetően egy jobb lemezzel jelentkeznek, mint legutóbb, talán itt a megfelelő pillanat.

Hát, nagyon más kifutása nem is lehet ennek. Idén Halford meg Hill is 67-67 éves már, Robnak komoly csípőproblémái vannak, satöbbi. Szerintem lemegy ez a turné most két-három év alatt, aztán annyi. Ha Tipton teljesen oké lenne egészségileg, és Downing visszajönne, szerintem akkor sem történhetne nagyon másképp.
Idézet
 
 
+15 #7 kamikaze 2018-02-12 17:49
Idézet - Thomas:
Megvan a jegy, de mintha így nem érne annyit. :(

Sajnos nem mintha, nem kell félni a szavaktól és ki kell mondani, nem ér annyit! Az ikonikus páros második tagja is kiesett, ez már sok. Komálom Faulknert, jó gyerek, be is vált, de már vele sem volt az igazi. Önámítás lenne bemagyarázni, hogy semmi sem fog változni és minden nagyon fasza lesz. Persze, profik, megoldják, de ez már messze nem lesz ugyanaz az íz, amit megszoktunk tőlük. Régebben volt ilyesmiről szó ezeken a hasábokon is, hogy mely zenekaroknak kik a pótolhatatlan tagjai. (Legtöbbször az énekesek és a gitárosok, vagy a fő dalszerzők.) Nos a Priestnél a zenéért felelős két meghatározó arc, akik egyben fazont és karaktert is adtak a bandának, kiesett. Némileg hasonlít a helyzet az AC/DC-re, lassan elfogynak. Ha nem tudják valahogy visszacsábítani K.K-t, szerintem vége, be kéne fejezniük. Úgyis belengették már évekkel ezelőtt, hogy utolsó turné stb.. Most meg vélhetően egy jobb lemezzel jelentkeznek, mint legutóbb, talán itt a megfelelő pillanat.
Idézet
 
 
+8 #6 Dead again 2018-02-12 17:12
Ez szörnyű :( Kitartás, Glenn Mester!
Idézet
 
 
+15 #5 zebraman 2018-02-12 16:44
Idézet - Wendiii:
Nekem csak az jutott eszembe, hogy óbazdmeg. :(


Akkor ezt már nekem nem is kell leírnom. A következő gondolatom pedig, hogy lehet-e őt egyáltalán helyettesíteni? Nyilván Halfordot is sikerült egy időre és KK-t is, de egyrészt ez a hangzás és ezek a szólók Tipton ujjaiban vannak, másrészt így már a legendás páros egyike sincs jelen már.

Nyugodt, és a körülményekhez képest felhőtlen éveket kívánok neki.
Idézet
 
 
+15 #4 Thomas 2018-02-12 12:48
Nagyon fog hiányozni a nyári koncertről. Megvan a jegy, de mintha így nem érne annyit. :(
Idézet
 
 
-25 #3 K. K. Downing 2018-02-12 12:48
Fasza csávó vagy, Glenn, de ez azért csücskös!
Idézet
 
 
+17 #2 Chris92 2018-02-12 12:15
Abszolút hidegzuhany, nem is tudok mit mondani.
Újabb fájdalmas emlékeztető, hogy a legnagyobb zenei hőseink is csak emberek. :(
Idézet
 
 
+7 #1 Wendiii 2018-02-12 12:08
Nekem csak az jutott eszembe, hogy óbazdmeg. :(
Egyébként ha már a Hell is említésre került: velük mi a fene lehet?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.