Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Chris DeGarmo nem zárja ki, hogy visszatérjen a Queensryche-ba

Nem zárta ki Chris DeGarmo gitáros, hogy valamikor ismét csatlakozzon a Queensryche-hoz. A zenekarból 1998 elején távozott muzsikus a banda zenei agytrösztjének része volt a csapat fénykorában, társai bevallottan azóta sem heverték ki távozását. Chris idén januárban egy sporteseményen ismét egy színpadon állt Michael Wiltonnal, a banda másik gitárosával.

„Sosem mondom azt, hogy soha", fogalmazott kérdésre válaszolva Chris az ESPN2-nak adott interjújában. „Persze nem tudom, mekkora valószínűsége lehetne a dolognak... Mindenkivel jóban vagyok, nem rossz szájízzel hagytam ott a fedélzetet. Kapcsolatban vagyunk és kommunikálunk. Nem tudom... Ha ki tudnánk találni, hogyan készítsünk el egy igazán nagyszerű lemezt, akkor talán lehetne róla szó. De csak azért nem mennék vissza, hogy visszamenjek. Párszor összeröffentünk, szóval tudom, hogy a kölcsönhatás ma is megvan köztünk. Ez nem kérdés. Mindannyian tudjuk, hogy remekül tudunk együtt dolgozni."

Az idén 48 éves DeGarmo a Queensryche alapító tagjai közé tartozott 1981-ben, majd a banda egyik fő dalszerzője, hangszerelője és stúdióguruja is volt a fénykorban. Chris 1998 elején, a szinte teljes egészében általa írt 1997-es Hear In The Now Frontier album turnéit követően távozott a zenekarból pontosan máig tisztázatlan okokból, de barátsággal. Azóta csupán alkalmi jelleggel, hobbiból zenélget, főállásban pilótaként dolgozik. A Queensryche 2003-as Tribe lemezén néhány dalban társszerzőként szerepelt és a borítón a képe is felbukkant, de végül – a rajongótábor nagy bánatára – nem tért vissza a fedélzetre. A 2007-es Sign Of The Times válogatás Justified dalában szintén csatlakozott korábbi társaihoz. Idén január 8-án, a Seattle Seahawks és a New Orleans Saints meccsének szünetében DeGarmo ismét egy színpadon állt a Queensryche másik alapító gitárosával, Michael Wiltonnal, illetve még egy sor más seattle-i muzsikussal.

„Chris soha nem lesz már nálunk zenekari tag. Ez egészen biztos. Családos ember, hétköznapi életet él, és nem érdekli már, hogy zenész legyen. Egyszerűen nem motiválja a dolog... Nagyjából havonta egyszer találkozunk, elmegyünk kajálni, ilyesmi... És mindig felvetem neki, hogy írjunk dalokat együtt, de általában csak annyi a válasz, hogy majd talán holnap", mondta tavaly a kérdésről a Shock!-nak adott interjújában a Queensryche frontembere, Geoff Tate.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.