Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét egy színpadon zenélt a Queensryche klasszikus gitárpárosa

Január 8-án, szombaton hosszú évek óta először ismét egy színpadon állt a Queensryche legendás gitárduójának két tagja, Michael Wilton és a bandából 1998-ban kilépett Chris DeGarmo. A jeles eseményre a Seattle Seahawks és a New Orleans Saints meccsének szünetében került sor a Queensryche otthonában, Seattle-ben.

Wilton és DeGarmo a város további kiválóságaival, az Alice In Chains basszusgitáros Mike Inezzel és a Heart dobosával, Ben Smith-szel közösen zenéltek egy kicsit a hazai csapat buzdítása és a közönség szórakoztatása céljából.

Az idén 48 éves Chris DeGarmo a Queensryche alapító tagjai közé tartozott 1981-ben, majd a banda egyik fő dalszerzője, hangszerelője és stúdióguruja is volt a fénykorban. Chris 1998 elején, a szinte teljes egészében általa írt 1997-es Hear In The Now Frontier album turnéit követően távozott a zenekarból pontosan máig tisztázatlan okokból, de barátsággal. Azóta csupán alkalmi jelleggel, hobbiból zenélget, főállásban pilótaként dolgozik. A Queensryche 2003-as Tribe lemezén néhány dalban társszerzőként szerepelt és a borítón a képe is felbukkant, de végül – a rajongótábor nagy bánatára – nem tért vissza a fedélzetre. A 2007-es Sign Of The Times válogatás Justified dalában szintén csatlakozott korábbi társaihoz, akikkel a mai napig kapcsolatban van.

Egyelőre nem tudni, hogy a mostani alkalmi fellépés a kezdetét jelentheti-e valaminek, de az utóbbi évek nyilatkozatai alapján ez kevéssé valószínű. „Chris soha nem lesz már nálunk zenekari tag. Ez egészen biztos. Családos ember, hétköznapi életet él, és nem érdekli már, hogy zenész legyen. Egyszerűen nem motiválja a dolog... Nagyjából havonta egyszer találkozunk, elmegyünk kajálni, ilyesmi... És mindig felvetem neki, hogy írjunk dalokat együtt, de általában csak annyi a válasz, hogy majd talán holnap", mondta tavaly a Shock!-nak adott interjújában a Queensryche frontembere, Geoff Tate.

Az alábbi videón a szemfülesek még Jeff Loomist is felismerhetik a sorban:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.