Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Carl Gustav Jung miatt hagyta ott Abbath csapatát a basszer

Otthagyta Abbath zenekarát a basszusgitáros Tom Cato Visnes, azaz King Ov Hell. A döntésben elsősorban az indoklás meglepő: a zenész azért lépett ki a volt Immortal-főnöktől, mert a készülő új lemez szövegeiben nem tudtak egyetérteni.

0612koh

Eddig is elég komoly volt a fluktuáció Abbath magáról elnevezett csapatában, így a Gorgoroth vagy az Audrey Horne soraiból is ismert Tom Cato Visnes, azaz King Ov Hell távozása önmagában semmiképpen sem tekinthető meglepőnek. Az indoklás azonban nem szokványos. „King a továbbiakban nem játszik az Abbath zenekarban a készülő album szövegi koncepcióit illető nézeteltérések miatt", áll Visnes nyilatkozatában. „A szövegeket a svájci pszichiáter, Carl Gustav Jung inspirálta, King viszont úgy gondolja: Jung kapcsolata a keresztény miszticizmussal összeférhetetlen a zenekar imázsával. A zenekar tagjainak, a kiadónak és a stábnak ettől még a lehető legjobbakat kívánom a lemezhez és a közelgő koncertekhez. Maga a zene önmagában briliáns. Nekem viszont a művészi tisztességem miatt most illedelmesen félre kell állnom."

A zenekar első lemeze 2016-ban jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
#7 Thasaidon 2018-06-22 13:06
Idézet - Valravn:
Ha már itt tartunk: az szerintetek elképzelhető, hogy egyszer kormányunk a nagy kereszténydemok rácia közepette betiltja a keresztényellen es rendezvényeket: értsd, a sátánista jellegű metalkoncerteke t is? Illetve ha nem is tiltja be, de ellehetetleníti valamivel?


Kinézem belőlük, de nem tartom valószínűnek. "Legfeljebb" néhány helyi kiskirály fogja kiélni a frusztrációit egy-egy rendezvényen, mint az Apey-ékkel is történt Kecskeméten. Viszont ha megnézed, hogy Lengyelországba n, ahol a kereszténységne k sokkal nagyobb a szerepe a társadalmi kohézió fenntartásában, milyen combos az extrém metál színtér él, és hogy az ország milyen bandákat adott a világnak, akár még jót is tehet a magyar metál élettel, ha a politika kekeckedni kezd a metállal.
Idézet
 
 
#6 Valravn 2018-06-20 17:14
Ha már itt tartunk: az szerintetek elképzelhető, hogy egyszer kormányunk a nagy kereszténydemok rácia közepette betiltja a keresztényellen es rendezvényeket: értsd, a sátánista jellegű metalkoncerteke t is? Illetve ha nem is tiltja be, de ellehetetleníti valamivel?
Idézet
 
 
#5 Szőlő 2018-06-15 21:55
C.G.Jung-nak volt egy titkos könyve. A RED BOOK. Jung nem járult hozzá, hogy kiadják életében. Talán 2008-ban megjelent. Nos, ott elég durva dolgokat ír Jung. Pl. azt, hogy beszél a halottakal és azok- két szellem- hogy él vele.....
Idézet
 
 
+2 #4 Thasaidon 2018-06-13 18:38
Ez azért fura, mert az belátható, ha a (keresztény) egyházat mint hatalmi és intézményrendsz ert rühellik, az is, ha azért, mert egy alapvetően szelídségre/engedelmességre nevelő vallás; de az elsősorban az egyéni befelé figyelésről szóló misztikus irányzatokkal mi a gond? :-)
Idézet
 
 
+3 #3 suizidium 2018-06-13 03:50
minél fiatalabban hall egy Jungról vagy droppolja az eszidet
annál több az esélye a köv generációnak hogy ne kopírozza agyatlanul az öregek ökörségeit. Progress is at hand - az eddigi talán legerősebb headline amit a shockon láttam - tiszetl!:-)
Idézet
 
 
+4 #2 Nornagest 2018-06-12 14:11
Azt hittem ennyi idős korukra már túllépnek ezeken a mondvacsinált ideológiákon. A zenének kellene a középpontban lennie.
Idézet
 
 
-4 #1 Starlight Express 2018-06-12 10:46
Vàrom az új albumot. Az első olyan jó volt, mint a régi Gorgorothok.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.