Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Candlemass: az új lemez egyben az utolsó is lesz

Rájár a rúd idén a klasszikus doom muzsika rajongóira: nem elég, hogy az év végén leteszi a lantot a Cathedral, most már hivatalos, hogy a svéd doomster Candlemass jövő tavasszal esedékes új nagylemeze is búcsúalbum lesz. A zenekar idén ünnepelte első anyaga megjelenésének negyedszázados jubileumát.

„Most már hivatalos: az osztrák Napalm Recordsnál adjuk ki tizenegyedik és egyben utolsó stúdióalbumunkat. A zenekar rendkívül boldog és izgatott a lehetőség miatt, hogy egy olyan nagyszerű és fejlődő kiadónál dolgozhatunk, mint a Napalm, akik olyan kiváló bandáknak adnak otthont, mint a Monster Magnet, a Karma To Burn és az Isole", áll a Candlemass hivatalos közleményében.

Edlingék egyelőre sajnos nem fejtették ki bővebben, miért is intenek búcsút a bandának ennyi év után, főleg most, hogy Robert Lowe énekessel (lásd még Solitude Aeturnus) két olyan zseniális lemezt készítettek, mint a 2007-es King Of The Grey Islands és a 2009-es Death Magic Doom.

A Candlemass idén ünnepelte a klasszikus 1986-os Epicus Doomicus Metallicus debüt megjelenésének huszonötödik évfordulóját. A Peaceville májusban speciális dupla formátumban hozta ki az örökbecsű doom alapművet.

 

Hozzászólások 

 
#1 mrataxi 2011-10-19 15:27
kár, mert tényleg jók az új lemezek, és a hajós koncert is fantasztikus volt... de hátha még krux néven születnek új művel, meg hát volt már rá példa, hogy a candlemass újraalakult ;)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.