Shock!

július 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Budapestet is eléri Udo Accept-emlékturnéja, előzenekar az Anvil

1125udoMárcius 29-én Budapesten lép fel speciális Accept-programos búcsúturnéjával Udo Dirkschneider, a csapat régi énekese, aki ezen a körúton játssza majd utoljára ezeket a dalokat. Jó hír, hogy az ezen a körúton Dirkschneiderként fellépő énekes csapatával vendégként az Anvil is ellátogat hozzánk.

Nem U.D.O., hanem Dirkschneider néven fut majd az a turné jövőre, amelyen Udo és jelenlegi zenekara kizárólag az énekes régi csapata, az Accept katalógusából válogat majd, ezek után pedig a frontember nyugdíjazza koncertműsorából a zenekar dalait – ezt maga az érintett jelentette be még augusztusban, Wackenben. „Ma is nagyon szeretem játszani ezeket a nótákat, ma is a katalógusom fontos részei, és ma is remekül passzolnak a hangomhoz", indokolta a döntést Udo. „De életed bizonyos pontjain elérkezel oda, hogy le kell zárnod egy fejezetet. Rengeteget beszéltek és spekuláltak az utóbbi években az Acceptről, így úgy döntöttem, még egyszer, utoljára teszek egy definitív zenei kinyilatkoztatást a témában, és megadom az esélyt a rajongóimnak, hogy lássanak tőlem egy teljes koncertet ezekkel a dalokkal – még egyszer, utoljára."

Udo 2016 után kizárólag saját szólódalait nyomja majd élőben. „Épp elég kiváló önálló anyaggal rendelkezem ahhoz, hogy gond nélkül megtöltsek velük egy kétórás műsort. Tizennyolc éve az U.D.O.-val játszom, és innentől fogva ennek az érának szeretném megadni mindazt, ami jár neki", fogalmazott az énekes, aki az utóbbi években előszeretettel szúrt oda a Mark Tornillo énekessel kiálló Acceptnek, így könnyen elképzelhető, hogy a volt kollégákkal ápolt rossz személyes viszony is szerepet játszott a fenti döntésben.

Jó hír, hogy a Dirkschneider-turné március végén Budapestet, a Barba Negrát is eléri. Udóék előzenekaraként a kanadai Anvil játszik majd. További részletek hamarosan.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.