Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Brooks Wackermannel kanyarodik ismét új irányba az Avenged Sevenfold

1105brooksA Bad Religionből akasztotta le új dobosát az Avenged Sevenfold. Brooks Wackerman már tinédzserként is igazi csodagyereknek számított, és Greg Graffinékon kívül olyan előadókkal zenélt az elmúlt két évtized során, mint az Infectious Grooves, a Suicidal Tendencies vagy Avril Lavigne.

A Bad Religionből múlt héten dobbantott Brooks Wackerman lett az Avenged Sevenfold új dobosa. A jelenleg 38 éves Wackerman először a Steve Vai által protezsált tinédzser hard rock-csapat, a Bad4Good soraiban tűnt fel a ’90-es évek elején, ám ezt a zenekart nem nagyon vette komolyan senki: a dobossal igazából akkor kezdtek el számolni a szakmában, amikor mindössze 17 évesen bekerült a Mike Muir-féle Infectious Grooves soraiba. Később a Suicidal Tendenciest is megjárta, majd 2001-ben bekerült a Bad Religionbe. Közben többek között Avril Lavigne-nel és a Jack Black-féle Tenacious D-vel is dolgozott. „Igazság szerint Brooks neve mindig is bent volt a kalapban”, mondta Chris Jericho podcastjében M. Shadows énekes. „Már akkor is, amikor arról beszéltünk, hogy Jimmy halála után kit kérhetnénk fel a Nightmare feldobolására. Akkor úgy éreztük, Mike Portnoy a megfelelő választás, és ez egyébként a mai napig sem változott, mert elképesztő teljesítményt nyújtott azon a lemezen, tökéletes volt. De a turnémenedzserünk már akkor is felhozta Brooks nevét, viszont ő akkor elfoglalt volt a Bad Religionnel, és az is benne volt, hogy tudtuk: az emberek másként tekintenek majd rá, mivel punkdobos volt.”

A zenekar különösebben nem kommentálta Wackerman elődje, Arin Ilejay nyáron bejelentett, de már 2014-ben megtörtént kipaterolását: a legutóbbi Hail To The King albumot feljátszó zenésszel állítólag nem voltak egy hullámhosszon sem emberi, sem zenei értelemben. „Mi akartunk lenni a legfaszább banda az egész bolygón, egyszerűen mindent el akartunk söpörni élőben”, magyarázta Shadows. „Én jöttem elő azzal az ötlettel, hogy beszélnünk kellene Brooksszal, és érdemes lenne megnézni, ő most jelenleg hol tart az életében. Jimmy továbbra is hiányzik, és nem az ő helyére kerestünk valakit: megpróbáltunk eljutni arra a pontra, hogy megnézzük, miként építhető újjá az alapjairól ez a történet. Egyből azt mondtuk: hívjuk fel Brooksot, és nézzük meg, mit lép. Nem akartunk megint dobosokat kipróbálni, és komolyan is gondoltuk ezt az egész változást. Azt mondtuk: ha Brooks is akarja, mi is akarjuk. Szóval eleve nem akartunk elkezdeni dobosokat keresni.” „Egy évtizede a zenekar rajongója vagyok”, tette mindehhez hozzá Wackerman. „Amikor Matt tavaly felhívott, totálisan bepörögtem. Az elmúlt évben alaposan átértékeltem, mit szeretnék kezdeni az életemmel. Nagyon büszke vagyok arra, amit a Bad Religionnel csináltunk, de vágytam valami újra, valami más stílusra, és pont ekkor futott be az a bizonyos telefon.”

Az új Avenged-album valamikor 2016-ban jelenhet meg, de a csapat egyelőre nem akart róla túl sokat mondani a műsorban. Az azonban biztos, hogy iránymódosítás várható a legutóbbi, egyébként rendkívül sikeres lemezhez képest. „A Hail To The Kingnél eleve egy nagyon pőre hangzást képzeltünk el. A következő albumhoz nem annyira lemeztelenített megszólalásban gondolkodunk”, mondta Shadows.

 

Hozzászólások 

 
#11 Codename333 2015-11-05 19:43
nah már csak miatta is kiváncsi leszek az új lemezre.....kiváncsi vok mit fog kihozni belőle...bár én érdekes döntésnek tartom.Jó dobos de az A7X Stílusához nem fog passzolni.....de majd rájönnek mint ahogy az előző dobosnál is....ott és akkor is ugyanaz ment..győzködték magukat a srácok h nagyon jó lesz.....hát nem lett...de ne legyen igazam
Idézet
 
 
+12 #10 a75 2015-11-05 18:16
Idézet - bogar:
Tényleg csak én vagyok a földgolyón, akinek kurvára bejött a Hail To The King? :-)

Dehogy! A legjobb Metallica album 1997 óta. :P
Idézet
 
 
+5 #9 nausea 2015-11-05 17:02
A Bad Religionből az Avenged Sevenfoldba? Ez kb. olyan, mintha a Monty Pythonból valaki a Sas-kabaréban folytatta volna.
Idézet
 
 
+2 #8 Simon Zoltán 2015-11-05 16:32
Idézet - bogar:
Tényleg csak én vagyok a földgolyón, akinek kurvára bejött a Hail To The King? :-)

Szívesen elhallgatom én is, de azóta se érzem, hogy katarzist okozna. :)
Idézet
 
 
+1 #7 bogar 2015-11-05 16:28
Tényleg csak én vagyok a földgolyón, akinek kurvára bejött a Hail To The King? :-)
Idézet
 
 
+4 #6 valarmorgulisz 2015-11-05 15:25
Idézet - Simon Zoltán:
Idézet - valarmorgulisz:
Amiről szintén nem lehet olvasni, de Jade Helm címmel a napokban jön egy új számuk. Nem lesz az új lemezen rajta, de azért valami előjelet mutathat.

Ez mondjuk sajnos nem jelent semmit. A Hail To The King előtt is kijött a Carry On című dal, amitől helyből lementem hídba, a lemez mégis teljesen más képet mutatott. Gyanítom most is így lesz valahogy.


Nincs rá garancia, igaz arra sem, amit én reméltem. Én viszont reménykedő ember vagyok. Bízom benne, hogy az ő félrenyúlások megvolt 2013-ban. Minden zenekarnak van legalább 1-2 szar lemeze az életműben. Kivéve a Rush.
Idézet
 
 
+5 #5 Simon Zoltán 2015-11-05 14:44
Idézet - valarmorgulisz:
Amiről szintén nem lehet olvasni, de Jade Helm címmel a napokban jön egy új számuk. Nem lesz az új lemezen rajta, de azért valami előjelet mutathat.

Ez mondjuk sajnos nem jelent semmit. A Hail To The King előtt is kijött a Carry On című dal, amitől helyből lementem hídba, a lemez mégis teljesen más képet mutatott. Gyanítom most is így lesz valahogy.
Idézet
 
 
+3 #4 valarmorgulisz 2015-11-05 12:58
Idézet - Carvey:
hagyják abba inkább ! ennél még az is jobb! ennyire kell a della?
és ha mr igen akkr mi a faszért nem jordison lett az?

R.I.P AVENGED!!!


Joey rendkívül jó dalszerző ami a sötét-balladás-melankolikusabb vonalat illeti és technikailag is állná a versenyt (még így szétcsúszva is) REV-vel, de el tudod képzelni, hogy Seize The Day meg Little Piece vagy Radiant Eclipse jellegű dalokat írna? mert én nem :)

Egy próbát megérdemel a csóka. A Knot is félrenyúlásnak tűnt Jay-jel, aztán szépen felfejlődött ó. Nézzétek meg az idei koncertjeit nyár végéről. A legutóbbi (2013) Joey-t lemossa tudásilag.
Idézet
 
 
-1 #3 Carvey 2015-11-05 12:48
hagyják abba inkább ! ennél még az is jobb! ennyire kell a della?
és ha mr igen akkr mi a faszért nem jordison lett az?

R.I.P AVENGED!!!
Idézet
 
 
+2 #2 newkid 2015-11-05 12:42
Én nem értem miért ő lett az új dobos. Megnéztem egy-két videót róla szerintem semmi extra nincs a csávóba. De egy esély mindenkinek jár. Majd meglátjuk mi lesz. Szerintem jobb lett volna ha Portnoyt visszahívják. Ő legalább technikailag tudta pótolni Jimmy-t. Nélküle már nem ugyanaz a zenekar sajnos.
Idézet
 
 
+7 #1 valarmorgulisz 2015-11-05 11:19
A hírnek nem örülök igazából. Néztem a srácot, hát szó-szó. Én a helyükben lehet leigazoltam volna valamelyik ex Triviumos csókát. Travis keze sajnos nem olyan jó, Nick meg elég kezelhetetlen eset mondjuk. De van még számos kurvajó szabad dobos.

Az az igazság, hogy Rev jó értelemben vett kattanását nem fogja tudni senki pótolni. El lehet játszani a témáit, lehet hasonlóakat írni, de nem fognak Little Piece of Heaven-ök születni. Ehhez dobosként legalább olyan kettyós ember kéne mint Patton vagy Towsend, aki képes olyan témákat írni.

Amiről nem lehet olvasni a cikkben, de volt még róla szó, az a finom becsomagolása annak, hogy Arin szar dobos. Nem szó szerint de így nyilatkozott Matt: "Az Avenged zenei világa mindig is több zenei műfajból táplálkozott, és Arin nem teljesen tudja magáénak ezt az egészet, ezért meg kellett váljunk tőle". = Az A7x latinos-funkos-flamencos témáit baromira nem tudja hozni. Sem az összetettséget.

Az irányváltásnak viszont örülnék/örülök. Ritkán látott tévedésről van szó a Hail esetében, még ha 4-5 jó szám van is rajta. Amiről szintén nem lehet olvasni, de Jade Helm címmel a napokban jön egy új számuk. Nem lesz az új lemezen rajta, de azért valami előjelet mutathat.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.