Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Blaze Bayley megmenti a világot

Április 9-én új EP-vel jelentkezik az egykori Iron Maiden énekes, Blaze Bayley eredeti csapata, a Wolfsbane. A zenekarnak tizenhét év óta a Did It For The Money címet kapott minialbum lesz az első új felvétele, de a tempó a tartalmat tekintve is elég öreges: mindössze egy új szerzemény mellett négy régi Wolfsbane dalt vettek fel rá.

„Habár az évek során rengeteg más dolgot is csináltunk, a Wolfsbane mindig is ott volt a szívünkben", kommentálta az újonnani aktivitást Blaze. „A The Quireboysszal közös turnénkon annyira jól éreztük magunkat, és olyan sokan érdeklődtek irántunk, hogy eldöntöttük: a stúdió felé vesszük az irányt, az első önálló bulinkat pedig Londonban játsszuk majd. A világot egyértelműen meg kell menteni, és ott fogjuk elkezdeni!" Az említett londoni bulira az EP megjelenésének napján kerül majd sor. A Wolfsbane tagjai Bayley mellett Jase Edwards gitáros, Jeff Hateley basszusgitáros és Steve „Danger" Ellett dobos, vagyis a tagság az eredeti.

A Wolfsbane 1984-ben alakult, öt évvel később Rick Rubin kiadójánál, a Def Americannél jelentették meg első albumukat, a Live Fast, Die Fastet. Habár a brit rocksajtóban hihetetlen elánnal nyomatták a zenekart, hazájukban is csak mérsékelt, középkategóriás sikereket arattak, legjobban 1991-es második lemezük, a Down Fall The Good Guys futott. Miután 1994-ben Blaze az Iron Maiden élére került, a zenekar feloszlott. Habár az énekes pályafutása már 1999-ben befejeződött a Maidenben, Bayley ezután sem sietett ismét összehozni új csapatát: első újkori bulijaikat csupán 2007-ben adták. A mostani nagyobb fordulatszámban az is szerepet játszhat, hogy Blaze szólózenekarában a legutóbbi Promise And Terror album turnéin igen komoly feszültségek támadtak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.