Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Blaze Bayley: két aktuális album és magyar koncert

Alaposan a lovak közé csapott Blaze Bayley, akit a legtöbben máig az Iron Maiden '90-es évek-beli énekeseként ismernek: nemcsak régi bandájával, a Wolfsbane-nel hozott ki egy új albumot, hanem tavasszal szólólemezzel is jelentkezik, amely a The King Of Metal címet viseli. Blaze március 25-én Budapesten is fellép.

„Hosszú évek óta dolgozom profi énekesként, és a karrierem lejtői és emelkedői közepette észrevettem, hogy néhány előadó és zenekar teljesen természetesnek veszi a sikereket és a rajongókat", mondja a The King Of Metal albumról Blaze. „Számomra azonban nem létezik heavy metal a heavy metal rajongók nélkül, így ezt az új lemezt és a turnét a rajongóimnak és a heavy metal rajongóknak dedikálom. A címe is azért lett The King Of Metal, mert számomra a rajongók a metal igazi királyai: mindegyikőtök, akik lemezeket, pólókat és koncertjegyeket vesztek."

Az albumon teljesen megújult zenekar kíséri majd Blaze-t, a pontos részletek hamarosan kiderülnek. Aki képtelen kivárni a márciusi megjelenést, az addig is a Wolfsbane Save The World lemezzel vigasztalódhat, amelyet Bayley eredeti csapata jelentetett meg nemrég saját kiadásban, sőt, már az első klip is elkészült hozzá a Smoke And Red Light dalra (és körülbelül a korai '90-es évek magyar rockklipjeinek színvonalán mozog). Blaze hangja ezelőtt utoljára a 2010-es Promise And Terror lemezen volt hallható.

Az új Wolfsbane-re az alábbi szerzemények kerültek fel:

01. Blue Sky
02. Teacher
03. Buy My Pain
04. Starlight
05. Smoke And Red Light
06. Illusion Of Love
07. Live Before I Die
08. Who Are You Now
09. Everybody's Looking For Something Baby
10. Child Of The Sun
11. Did It For The Money

A Wolfsbane 1984-ben alakult, öt évvel később Rick Rubin kiadójánál, a Def Americannél jelentették meg első albumukat, a Live Fast, Die Fastet. Habár a brit rocksajtóban hihetetlen elánnal nyomatták a zenekart, hazájukban is csak mérsékelt, középkategóriás sikereket arattak, legjobban 1991-es második lemezük, a Down Fall The Good Guys futott. Miután 1994-ben Blaze az Iron Maiden élére került, a zenekar feloszlott. Habár az énekes pályafutása már 1999-ben befejeződött a Maidenben, Bayley ezután sem sietett ismét összehozni új csapatát: első újkori bulijaikat csupán 2007-ben adták, az első kézzelfogható eredmény pedig egy EP volt idén áprilisban, ahol azonban mindössze egy új szerzemény kapott helyet. A Wolfsbane mostani tagjai a nemrég tarkopasszá változott Bayley mellett Jase Edwards gitáros, Jeff Hateley basszusgitáros és Steve „Danger" Ellett dobos, vagyis a felállást az eredeti négyes alkotja.

Blaze Bayley szólócsapata március 25-én a Club 202-ben lép fel a hazai EGO Project vendégeskedésével. A jegyek elővételben 3500, a koncert napján 4500 forintért kaphatók. További részletek a Concerto honlapján.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.