Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Black metalosok a lemezeladási lista élén

0826watainUgyan láttunk már példát hasonlóra az utóbbi években, de azért ma sem tekinthető általánosnak: egy kíméletlen black metal album áll a svéd eladási listák első helyén a Watain The Wild Hunt lemezének képében, amely a múlt héten került a boltokba a Century Media gondozásában.

Köztudott, hogy Svédország rock/metal nagyhatalom, az azonban még a hideg északon sem mindennapos, hogy black metal lemezek kerüljenek a hivatalos eladási listák élére. Most ismét ilyen örömteli hírről számolhatunk be, ugyanis a Watain augusztus 19-én kiadott hármas lemeze, a The Wild Hunt felkerült a top-pozícióba. Ebben nyilván benne van az augusztus végi uborkaszezon is, de azért így sem lebecsülendő, hiszen még a Europe, a Sabaton vagy a Hammerfall legutóbbi lemezei is „csak” a második helyet csípték meg otthon.

A Watain a megszokott hármas felállásban készítette el a lemezt, vagyis Erik Danielsson énekes/basszusgitáros, Håkan Jonsson dobos és Pelle Forsberg gitáros felelt a stúdiómunkálatokért. Az új anyag produceri munkálatait és keverését a svédországi Alvikban végezte Tore Stjerna, és a csapat szerint a The Wild Hunt zeneileg és szövegileg egyaránt felidézi a Watain olyan gyökereit, mint a Bathory vagy a Dissection. Érdekesség, hogy az anyagon – a banda karrierje során első ízben – tiszta ének is hallható.

A zenekar ezelőtt utoljára 2010-ben adott ki stúdiólemezt Lawless Darkness címmel, legutóbbi kiadványuk egy Opus Diaboli című összefoglaló DVD volt, amely tavaly nyáron került a boltokba, és a Watain egy stockholmi koncertjét örökítette meg.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Abracadabra 2013-08-26 21:32
Épp most hallgatom... EPIC Megérdemlik a sikert.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.