Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Biztosan nem lesz össznépi Yes-örömzenélés a RNR Hall Of Fame-gálán

0102wakemanUgyan beiktatták a Yest a Rock And Roll Hall Of Fame-be, biztos, hogy a klasszikus csapat elismert tagságaiból nem lesz ott minden alapember az ünnepségen. Rick Wakeman billentyűs például máris bejelentette: ő személy szerint nem kér a gálából.

Újabb régi adósságát törleszti idén a Rock And Roll Hall Of Fame, ahol idén a Yes az egyik beiktatott. A progresszív rock egyik alapzenekarából Jon Anderson énekes mellett két dobos, Bill Bruford és Alan White, két billentyűs, Tony Kaye és Rick Wakeman, két gitáros, Steve Howe és Trevor Rabin, illetve a tavaly elhunyt basszer-főnök, Chris Squire kerül majd be a dicsőségcsarnokba – de mindez nem jelenti azt, hogy a fenti, egymáshoz képest többször is a banda eltérő korszakaiban tevékenykedett zenészóriások könnyes szemmel, egymás nyakába borulva nyomják majd össznépileg az Owner Of A Lonely Heartot az áprilisi gálán.

„Fogalmam sincs, lesz-e a gálán bármiféle reunion, de akármi is történik, én semmiféle körülmények között nem veszek részt semmi ilyesmiben, és nem is megyek el a beiktatásra", szögezte le Wakeman a honlapjára kitett nyilatkozatban. „1994 óta be lehetett volna iktatni a zenekart, és jobban is örülnék neki, ha már évekkel ezelőtt megtörténik a dolog, ahogy megérdemeltük volna. Elég nehezen fogadom el, hogy rengeteg zenekart csak a pályafutásuk késői szakaszában iktatnak be a Hall O Fame-be, miután alapvető fontosságú tagok már meghaltak. Klasszikus példa erre a The Who és John Entwistle vagy a Deep Purple és Jon Lord esete, most pedig a Yesé, hiszen nálunk Chris Squire nem lehet már jelen."

Steve Howe a maga részéről örül az elismerésnek, de azt illetően ő sem bocsátkozott jóslatokba, hogy milyen konstellációban játszhat majd a Yes a beiktatáson. „Fogalmam sincs, és nem is akarok találgatni", szögezte le a gitáros a Rolling Stone-nak. „Meg kell vitatni, át kell gondolni. Bill Bruford például kilenc éve nem dobolt, nem is igazán vágyik rá, én pedig biztosan nem fogok rá nyomást gyakorolni, hogy játsszon, ha nem akar. És tényleg alaposan meg kell fontolni, mi lehet működőképes. Mert nagyon jó látni, ahogy emberek együtt zenélnek, és ez a dolognak azon része, amely tényleg hangulat-, akarat- és szeretetfüggő. Viszont emellett sajnos más tényezők is bejönnek a képbe: üzleti és technikai szempontok. Utóbbiak egyszerre segíthetik és rombolhatják is a helyzetet."

A Yes mellett bekerül még a dicsőségcsarnokba a Journey, a Pearl Jam, az Electric Light Orchestra, Joan Baez és Tupac Shakur is, Nile Rodgers pedig különdíjban részesül.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Simon Zoltán 2017-01-02 18:18
...és milyen igaza van...főleg az eltávozottak miatt....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.