Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Billboard: az első öt között a Greta Van Fleet és a Disturbed

Két rockzenekar lemeze is bekerült a héten a legkelendőbb albumok közé az Egyesült Államokban. Ennek ellenére a kettő közül az egyik aligha értékeli nagy sikerként aktuális helyezését…

0718gvf

Noha csak az első nagylemezük, helyből a Billboard Top 200 harmadik helyén kezdte meg pályafutását a Greta Van Fleet Anthem Of The Peaceful Army albuma. A Led Zeppelin-fanatikus fiatal srácok csapatának debütálása több mint 87 ezer példányban talált gazdára az Egyesült Államokban a nyitóhéten, ami elképesztően jó eredmény egy ennyire fiatal rockbandától, vagyis Josh Kiszkáékról garantáltan nagyon sokat hallunk majd a következő időszakban.

A Disturbed már bizonyosan nem örül ennyire a friss Evolution negyedik helyezésének, ezzel ugyanis megszakadt a zenekar nagy szériája az amerikai listák élén. David Draimanék előző öt stúdióalbuma mind az élen indított, ami a Metallicán és a Dave Matthews Banden kívül egyetlen más zenekarnak sem sikerült még, vagyis a mostani negyedik hely hiába számít önmagában kimagaslónak, bizonyosan nem okozott osztatlan örömöt a chicagóiaknál. A lemez 71 ezer példányban talált gazdára a nyitóhéten, ami abszolútértékben is visszaesés a legutóbbi Immortalized 98 ezres eredményéhez képest. Mindez kicsit azért is meglepő, mert a 2015-ös anyag The Sound Of Silence feldolgozása messze a banda eddigi leghatalmasabb slágere lett, így ha valakiknél, náluk alighanem sokan fogadtak volna az újabb első helyezésre.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.