Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bemutatta első dalát Anneke Vuur nevű zenekara

Vuur névre hallgat az a zenekar, amelyet Anneke Van Giersbergen alapított, és ősszel adja ki első lemezét az InsideOutnál. Az énekesnő és társai most bemutatták első számukat ebben a formációban.

1202vuur

Vuur, azaz hollandul tűz a neve annak a csapatnak, amellyel jövő ősszel teljes nagylemezt kíván megjelentetni Anneke Van Giersbergen. A The Gathering ex-énekesnője ezzel egyértelmű vonalat húz jövőbeli dolgai között: szólóban akusztikus, folkos irányban mozog majd, progresszív metalos oldalát pedig e projekt keretei között szeretné kibontakoztatni. Ehhez Anneke olyan társakat hívott segítségül, mint Ed Warby dobos (Ayreon, Gorefest), Jord Otto gitáros (ReVamp), Ferry Duijsens gitáros, Johan Van Stratum basszer (Stream Of Passion) és Marcela Bovio énekesnő (Stream Of Passion).

„Azt akarom, hogy a súlyos tényleg súlyos legyen, a lágy, akusztikus dolgok pedig tényleg csendesek és befelé tekintők”, indokolja a Vuur létrehozását Anneke. „Fel akarom deríteni a külső határokat. Folyamatosan másokkal írom a dalokat, így a Vuur stílusa eltér a The Gatheringétől vagy a The Gentle Stormétól. Mondhatjuk, hogy ott van benne a The Gathering melankóliája, illetve sok elem a The Gentle Storm muzsikájából, de kicsit sötétebb, és kevesebb benne a folk. Dallamos és meleg, de súlyos. Éppen ezért kapott más nevet a zenekar is, mert a muzsika eltér a The Gentle Stormétól – annak ellenére, hogy vannak személyi átfedések, és ez a zene is kemény.”

Az első album 2017 őszén kerül a boltokba az InsideOut gondozásában, és az első számot máris bemutatták róla. „A lemez szövegeit az a rengeteg város inspirálta, amelyekben megfordultam, a Days Go By – London pedig az 1666-os nagy londoni tűzvészről szól”, mondja Anneke. „A szöveg a tűz elemének nézőpontjából született, amely kipusztítással fenyegeti London lakóit, de a dalban ott van közben a remény is. Még a legsötétebb időkben is kisüt előbb-utóbb a nap.”

 

Hozzászólások 

 
+5 #2 homme 2017-06-03 08:58
Legyen koncert nálunk!
Idézet
 
 
+5 #1 Slipperywhenwet 2017-06-03 08:29
Le kalappal a srácok előtt nem semmi önuralommal rendelkezhetnek , hogy nem Anneke popóját sasolják hátulról :D

Amúgy csodálatos Anneke mint mindig :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.